[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 14، شماره 3 - ( 8-1400 ) ::
جلد 14 شماره 3 صفحات 60-37 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی پتانسیل پروبیوتیکی و ایمنی سویه‌های اسید لاکتیکی جدا شده از محصول لبنی آغوز
بابک حق شناس ، امیر کیانی ، یوسف نامی*
استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی، موسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
چکیده:   (2080 مشاهده)
پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که در صورت مصرف به مقدار کافی، اثرات سلامتیبخش آشکاری در مصرفکننده نشان می‌دهند. این مطالعه با هدف جداسازی، شناسایی و بررسی خصوصیت پروبیوتیکی سویه‌های LAB موجود در محصول لبنی آغوز استان کرمانشاه انجام گرفته است. تحمل سویهها در شرایط شبیهسازی‌شده گوارشی شامل pH پایین، نمک صفراوی 0/3 درصد و شرایط آنزیمی، و همچنین فعالیت آنتاگونیستی بر ضد 8 بیماری‌زا ارزیابی شد. همچنین سویهها از نظر فعالیت همولیتیکی، ظرفیت چسبندگی به فاز آبگریز، پتانسیل اتصال به سلولهای اپیتلیال روده، کارآیی حذف کلسترول، توانایی تجمع خودکار و مشترک، حساسیت آنتی‌بیوتیکی و حضور ژن‌های رمزکننده عوامل بیماریزا مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سویههای Bacillus lactis A11 و B. lactis A12، سویههایی ایمن، دارای تحمل بالا به pH پایین و نمک صفراوی در شرایط گوارشی، فعالیت ضد بیماری‌زایی مطلوب، آبگریزی سطح سلولی قابل قبول، چسبندگی سلولی بالا، جذب کلسترول بیشتر، تجمع خودکار و مشترک ایدهآل و حساسیت آنتی‌بیوتیکی قابل قبول بوده و میتوان آنها را بهعنوان سویههای جدید پروبیوتیک برای کاربرد در صنایع غذایی در نظر گرفت.
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، باکتری اسید لاکتیک، آغوز، فعالیت آنتاگونیستی، حساسیت آنتی‌بیوتیکی.
متن کامل [PDF 2326 kb]   (438 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/8/23 | پذیرش: 1400/9/8 | انتشار: 1400/9/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghshenas B, Kiani A, Nami Y. Probiotic Potential and Safety Evaluation of Lactic Acid Bacteria Isolated from Colostrum. Journal of Biosafety 2021; 14 (3) :37-60
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-442-fa.html

حق شناس بابک، کیانی امیر، نامی یوسف. ارزیابی پتانسیل پروبیوتیکی و ایمنی سویه‌های اسید لاکتیکی جدا شده از محصول لبنی آغوز. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1400; 14 (3) :37-60

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-442-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 3 - ( 8-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645