[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 15، شماره 3 - ( 9-1401 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 14-1 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر سایبان بر برخی ویژگی‌های کیفی انگور بیدانه سفید و بیدانه قرمز
فرزاد آزادشهرکی* ، قاسم زارعی ، داود مومنی ، راضیه محمودی
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج ایران.
چکیده:   (872 مشاهده)
یکی از روش‌های محیطهای کنترل شده در باغبانی در برابر تنش‌های زنده و غیرزنده، استفاده از سایبانها است. استفاده از سایبان برای کاهش آسیب این تنشها می‌تواند باعث تغییر خردقلیم گیاه و در پی آن، کیفیت محصول نهایی شود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سایبان بر کیفیت انگور بود. درختان انگور به مدت دو سال از اسفند تا شهریور در معرض سایبان سبز رنگ قرار گرفتند. در سال اول آزمایش، توری با سایه‌اندازی 50 درصد برای رقم انگور بیدانه سفید استفاده شد و نتایج نشان داد که این درصد سایه باعث کاهش کیفیت نهایی میوه می‌شود. در سال دوم آزمایش از توری با 20 درصد سایه‌اندازی برای ارقام بیدانه سفید و بیدانه قرمز استفاده شد. نتایج نشان داد که سایهاندازی 20 درصد باعث بهبود خصوصیات فیزیکی میوه بهویژه در انگور رقم بیدانه سفید شد. مواد جامد محلول، اسید قابل تیتر و ویتامین ث هر دو رقم انگور تحت تأثیر سایبان 20 درصد قرار نگرفت. فنل کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در سایبان 20 درصد سایه در هر دو رقم انگور کاهش یافت. بهمنظور توسعه فناوری سایبان برای محصولات باغبانی در کشور، تحقیقات بیشتری برای سایبانهای با درصد سایهاندازی مختلف روی محصولات و ارقام مختلف در هر اقلیم ضروری بهنظر میرسد.
واژه‌های کلیدی: انگور، خرداقلیم، کیفیت، کشت‌های حفاظت شده، سایبان
متن کامل [PDF 986 kb]   (185 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/8/22 | پذیرش: 1401/9/25 | انتشار: 1401/11/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Research code: 1248-14-14-085-9701-97033-971364


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azadshahraki F, Zare G, Momeni D, Mahmoodi R. Effect of Shading Cover on some Quality Properties of ‘Bidaneh Sefid’ and ‘Bidaneh Ghermez’ Grapes. Journal of Biosafety 2022; 15 (3) :1-14
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-484-fa.html

آزادشهرکی فرزاد، زارعی قاسم، مومنی داود، محمودی راضیه. بررسی تأثیر سایبان بر برخی ویژگی‌های کیفی انگور بیدانه سفید و بیدانه قرمز. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1401; 15 (3) :1-14

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-484-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( 9-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4624