[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 15، شماره 4 - ( 12-1401 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 90-73 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر رویشگا‌های مرتعی ایران بر خواص فیزیکوشیمیایی شیر گوسفندی
داود نذیری ، محمد امین حجازی*
استاد تمام، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی، گروه بیوتکنولوژی میکروبی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، البرز، ایران
چکیده:   (841 مشاهده)
طیف وسیعی از لبنیات سنتی با خواص حسی، رنگ و بافت منحصر بفرد در مناطق مختلف اقلیمی ایران تولید می‌شود که از نظر امنیت غذایی بسیار مهم است. از عمده‌ترین دلایل تنوع در لبنیات سنتی تولید شده در رویشگاه‌های مختلف، تفاوت موجود در ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی شیر است. اثر نوع مراتع و رویشگاه‌ها بر خواص فیزیکوشمیایی شیر گوسفندان به‌منظور درک کیفیت لبنیات تولیدی و همچنین مدیریت مراتع کشور گامی ضروری است. در این مطالعه اثر 8 رویشگاه مرتعی کشور شامل آذربایجانی، شمال خراسانی، شرق زاگرس، البرزی، ایران مرکزی، میانی، خلیج فارسی و عمانی بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی شیر گوسفندی مانند درصد چربی، پروتئین، لاکتوز، ماده جامد بدون چربی، چگالی، نقطه انجماد، pH، هدایت الکتریکی و نمک، مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که به استثناء چگالی و pH، سایر خواص فیزیکوشیمیایی شیر گوسفندی در سطح احتمال 95% متأثر از رویشگاه‌های مورد بررسی است. براساس نتایج، اغلب خواص فیزیکوشیمیایی شیر گوسفندان در رویشگاه آذربایجانی و عمانی، به ترتیب دارای بیشترین و کمترین مقدار در ویژگی‌های مورد مطالعه بود. این مطالعه گامی ضروری در جهت شناسایی مناطق مستعد پرورش گوسفند و تولید لبنیات با کیفیت از شیر گوسفندی و همچنین مدیریت بهتر مراتع و رویشگاه‌های کشور است.   
واژه‌های کلیدی: خواص فیزیکوشیمیایی، رویشگاه، شیر، گوسفند، لبنیات سنتی
متن کامل [PDF 1754 kb]   (106 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/4/31 | پذیرش: 1402/6/13 | انتشار: 1402/6/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naziri D, Hejazi M A. Evaluation of Physicochemical Properties of Sheep's Milk Affected by Various Rangelands in Iran. Journal of Biosafety 2023; 15 (4) :73-90
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-511-fa.html

نذیری داود، حجازی محمد امین. اثر رویشگا‌های مرتعی ایران بر خواص فیزیکوشیمیایی شیر گوسفندی. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1401; 15 (4) :73-90

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-511-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 4 - ( 12-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4660