در مطالعه حاضر، تاثیر درصدهای مختلف پودر گیاه سیر افزوده شده به جیره غذایی بر روی شاخصهای سلامت میگوی سفید غربی (Litopenaeusvannamei) به مدت 60 روز مورد بررسی قرار گرفتند. در این تحقیق از میگوهای با میانگین وزنی 9-8 گرم متشکل از چهار تیمار هر کدام با سه تکرار شامل تیمار صفر درصد پودر گیاه سیر به عنوان تیمار شاهد، تیمار 5/0 درصد، تیمار 1 درصد و تیمار 2 درصد پودر گیاه سیر استفاده شد. نتایج بدست آمده حاکی از آن بود که تراکم سلولهای هموسیت خون (THC) و پروتئین کل پلاسما (TPP) در میگوهای تیمار تغذیه شده با جیره غذایی حاوی 2 درصد پودر گیاه سیر نسبت به میگوهای تیمار تغذیه شده با جیره غذایی حاوی 1، 5/0 و صفر درصد پودر گیاه سیر به طور معنی داری افزایش یافته بود (0.05P<). لیکن در میگوهای تیمار شاهد مقادیر اندازهگیری شده به طور معنی داری کمتر از میگوهای تیمارهای آزمایشی بود (0.05P<). بنابراین میتوان عنوان نمود که استفاده از پودر گیاه سیر به میزان 2 درصد در جیره غذایی با افزایش سطح سلولهای هموسیت خون و پروتئین کل پلاسما موجب فعال شدن سیستم ایمنی غیر اختصاصی در میگوهای سفید غربی میشود.
Pazir M K, Akbarpour E. Effect of garlic powder (Allium sativum) on immune responses of Litopenaeus vannamei (Boone, 1931). Journal of Biosafety 2016; 9 (1) :9-19 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-126-fa.html
پذیر محمد خلیل، اکبرپور الهام. بررسی تاثیر پودر گیاه سیر (Allium sativum) بر شاخصهای سلامت میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei: Boone, 1931). فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1395; 9 (1) :9-19