:: دوره 9، شماره 2 - ( 7-1395 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 73-60 برگشت به فهرست نسخه ها
حسگرهای آنزیمی اصلاح شده با نانوذرات برای اندازه گیری کولین و استیل کولین در نمونه‌های غذایی و زیستی (بخش اول: الکترودهای کربنی)
مسلم جهانی* ، علیرضا جهانی
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
چکیده:   (3256 مشاهده)
کولین ترکیبی شبه ویتامینی، از مواد مغذی اساسی و موثر در مسیرهای متابولیکی مهم است که برای توسعه مغز به ویژه در مرحله جنینی اهمیت داشته، در سنتز استیل کولین نقش دارد و مقادیر غیرطبیعی آن، نشانه­ای از شرایط بیماری است. امروزه کولین و استیل کولین به غذاهای خاص اضافه می­شوند و بنابراین اندازه­گیری آن­ها در صنایع غذایی و نیز آنالیزهای بالینی اهمیت دارد. معمولا از روش­های کروماتوگرافی استفاده می­شود، اما مراحل آماده­سازی سخت، زمان جداسازی طولانی، استفاده از حجم بالای نمونه و فاز متحرک و نیاز به کاربر ماهر، کاربرد این تکنیک­ها را محدود می­سازد. در همین زمینه، حسگرهای آنزیمی با مزایای سبز بودن، حساسیت بالا و کاربرد آسان مورد توجه قرار گرفته­اند. در آن­ها، پروکسید هیدروژن به عنوان محصول واکنش آنزیمی به روش الکتروشیمیایی و یا نوری اندازه گیری می­شود. در این مقاله مروری، پژوهش­های منتشر شده (از سال 2000 میلادی) در زمینه کاربرد نانوذرات در طراحی این حسگرها و اندازه­گیری کولین و استیل کولین بررسی شده است. استفاده از نانومواد، تثبیت بیشتر و پایداری بالاتر آنزیم همراه با حفظ فعالیت زیستی، بهبود انتقال الکترون و کاهش مقاومت و در نتیجه بهبود ارقام شایستگی روش را به همراه دارد.
واژه‌های کلیدی: نانوذرات، حسگر آنزیمی، کولین، استیل کولین، روش‌های الکتروشیمیایی
متن کامل [PDF 761 kb]   (1269 دریافت)    
موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/6/13 | پذیرش: 1396/5/3 | انتشار: 1397/11/16


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( 7-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها