:: دوره 10، شماره 3 - ( 8-1396 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 103-90 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از فناوری نانو به منظور شناسایی باکتری‌های بیماری‌زا و توکسین‌ها درمواد غذایی
حامد عزیزنیا* ، محبوبه سرابی جماب
دانشجوی دکتری گروه زیست فناوری پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (3666 مشاهده)
بیماری‌های غذایی ناشی از بیماری‌زا‌ها، توکسین‌ها و دیگر آلاینده‌ها، خطری جدی برای سلامتی انسان محسوب می‌شود. روش‌های مرسوم شناسایی باکتری‌های بیماری‌زا و توکسین‌ها زمان‌بر و به طور نسبی سخت هستند که نیاز به تجهیزات مخصوص آزمایشگاهی و افراد مجرب دارند. مواد نانو شامل اکسید فلزات و همچنین نانوذرات فلزی، نانو لوله‌های کربنی، نقاط کوانتومی و دیگر موارد که در این پژوهش به آن‌ها پرداخته شده است، نقش بسزایی در طراحی سنسور‌ها و بیوسنسورها به منظور آنالیز مواد غذایی دارند. در این مطالعه سنسورهای مختلف مبتنی بر مواد نانو که در پژوهش‌های مختلف در اقصی نقاط جهان به منظور شناسایی باکتری‌های بیماری‌زای مواد غذایی و همچنین توکسین‌ها به صورت خلاصه‌ای از اصول‌کار، مزایا و محدودیت‌ها، حساسیت و توانایی استفاده به منظور شناسایی آلاینده‌ها، به صورت خلاصه ذکر شده است.
واژه‌های کلیدی: بیماری‌زا، توکسین، نانو، سنسور، شناسایی
متن کامل [PDF 759 kb]   (3707 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/7/18 | پذیرش: 1396/8/23 | انتشار: 1397/11/15


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( 8-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها