[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 6، شماره 2 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي؛ دوره ششم؛ شماره دوم، 1392 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 132-123 برگشت به فهرست نسخه ها
مزایا و ملاحظات بهره مندی از گیاهان تراریخته
سیده زهره محمدی* ، مسعود یزدان پناه
گروه ترویج و آموزش کشاورزی/ دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده:   (5796 مشاهده)
افزایش جمعیت جهان و نیازمندی­ به تولید بیش­تر محصولات کشاورزی باعث افکار جدید و ابتکارات نویی شده است. از جمله­ این ابداعات و تلاش­ها، انجام تغییرات و اصلاحات ژنتیکی در گیاهان و محصولات غذایی است؛ محصولاتی که مهندسی شده یا اصلاح شده­ی ژنتیکی(تراریخته) نامیده می­شوند. استفاده از زیست فن­آوری برای تولید محصولات تراریخته، فرصت­ها و چالش­های جدیدی را برای انسان به وجود آورده است. از سویی، افزایش نیازمندی بشر به تولیدات کشاورزی است که پژوهش­ها نشان می­دهد در بیست سال آینده باید نزدیک به دو برابر محصولات موجود فعلی افزایش یابند و همین، استفاده­ از آن را گریز ناپذیر ساخته است و از سوی دیگر، مخاطرات احتمالی که در نتیجه­ تولید این محصولات ایجاد می­شود، ملاحظاتی را برای حفظ محیط زیست و سلامت انسان ایجاد کرده که منجر به بحث­های فراوانی در مورد معایب و مزایای این نوع محصولات گردیده است. در این مقاله، تلاش شده است تا ضمن اشاره به تعریف گیاهان تغییر یافته­ ژنتیکی، مزایا و معایب احتمالی این قبیل گیاهان مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: گیاهان تراریخته، مهندسی ژنتیک، مزایا، ملاحظات، کشاورزی
متن کامل [PDF 153 kb]   (16347 دریافت)    

دریافت: 1392/7/22 | پذیرش: 1392/9/22 | انتشار: 1392/9/22
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


محمدی سیده زهره، یزدان پناه مسعود. مزایا و ملاحظات بهره مندی از گیاهان تراریخته. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1392; 6 (2) :123-132

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-212-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي؛ دوره ششم؛ شماره دوم، 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645