:: دوره 6، شماره 2 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي؛ دوره ششم؛ شماره دوم، 1392 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 138-133 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارزش غذایی گیاهان تراریخته و بعضی تغییرات در ترکیب شیمیایی آنها
طاهره محمدآبادی* ، وحید قاسمی
دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده:   (4160 مشاهده)
گیاهان تراریخته زیادی وجود دارد که با افزایش مواد مغذی در ترکیب خود، می توانند تاثیر زیادی بر بهبود غذای انسان و حیوان داشته باشند. در برخی گیاهان تراریخته، پروتئین­هایی برای محافظت انسان و حیوان در برابر بیماری ها بیان شده است. همچنین اصلاح ژنتیکی دانه های روغنی باعث افزایش اسیدهای چرب غیراشباع با اثرات مفید بر سلامتی شده است. مهندسی ژنتیک با کاهش لیگنین یا کاهش شدت اتصال بین لیگنین و سلولز-همی سلولز میتواند قابلیت هضم را بالا برده و مصرف علوفه های خشبی و کم کیفیت توسط نشخوارکنندگان را افزایش دهد. تلاش ها در زمینه افزایش میزان ویتامین ها، پیش سازهای آن ها، آنزیم های خاص و مواد معدنی در گیاهان به ویژه در برنج، گندم، ذرت و لوبیا پیشرفت های چشمگیری داشته است. آزمایش ها و مطالعات متعدد حیوانی برای بررسی فراهمی یا دسترسی زیستی ریز مغذی ها در گیاهان اصلاح شده برای اثبات اثرات عوامل مطلوب دیگر همچون آنزیم ها ضروری می باشد. مطالعات بنیادی مکمل، نیازمند هماهنگ سازی جامع بین مطالعات، همراه با دامنه گسترده‌تری از مدل‌های حیوانی بایستی انجام گیرد. بررسی بیشتر ارتباطات بین اصلاح نباتات و تغذیه انسان و حیوان به منظور پیشرفت هایی در اصلاح نباتات در جهت سلامت غذایی نیز مورد نیاز است.
واژه‌های کلیدی: التهاب، ارزش غذایی، ترکیب شیمیایی، گیاهان تراریخته
متن کامل [PDF 137 kb]   (2514 دریافت)    

دریافت: 1392/7/22 | پذیرش: 1392/9/22 | انتشار: 1392/9/22


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي؛ دوره ششم؛ شماره دوم، 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها