با توجه به عوارض داروهای شیمیائی، مردم علاقه وافری برای استفاده از گیاهان داروئی نشان میدهند. با این وجود اکثر این گیاهان از نظر بهداشتی دارای سلامت دارویی نیستند و امکان دارد مصرفکننده دچار بیماریهای میکروبی شود. بنابراین ارزیابی کیفیت بهداشتی گیاهان داروئی جمعآوریشده از طبیعت، بهعنوان گام مهمی بهسوی سلامت مصرفکننده و میزان اثربخشی در درمان، اهمیت دارد. دو گیاه پرمصرف چای کوهی و آویشن از زیستگاههای طبیعی اطراف شهرستان نقده جمعآوری شد و چهار عامل میکروبیولوژیکی شمارش کل، شمارش کلیفرمها، اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده از روش تحلیل باکتریایی و با دوبار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در هر دو نمونه چای کوهی و آویشن کلیفرمها، اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس وجود داشت. میزان شمارش کل آلودگی میکروبی در نمونه چای کوهی بیشتر از آویشن بود. مقایسه نتایج با استاندارد بینالمللی آلودگی باکتریها در گیاهان نشان میدهد که میزان آلودگیهای مورد بررسی، از میزان استاندارد بینالمللی در هر مورد بیشتر است. بنابراین فرایند جمعآوری، نگهداری و فروش این گیاهان به مردم به نظارت کامل نیاز دارد.
Mojarrad M, carvani V. Investigation of Microbial Contamination of natural medicinal Plants(Case study: Naghadeh city). Journal of Biosafety 2019; 12 (1) :31-42 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-281-fa.html
مجرد مهران، کاروانی وحید. بررسی آلودگی میکروبی گیاهان داروئی طبیعی (مطالعه موردی، خانواده Lamiaceae در شهرستان نقده). فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1398; 12 (1) :31-42