استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی، موسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
چکیده: (2134 مشاهده)
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که در صورت مصرف به مقدار کافی، اثرات سلامتیبخش آشکاری در مصرفکننده نشان میدهند. این مطالعه با هدف جداسازی، شناسایی و بررسی خصوصیت پروبیوتیکی سویههای LAB موجود در محصول لبنی آغوز استان کرمانشاه انجام گرفته است. تحمل سویهها در شرایط شبیهسازیشده گوارشی شامل pH پایین، نمک صفراوی 0/3 درصد و شرایط آنزیمی، و همچنین فعالیت آنتاگونیستی بر ضد 8 بیماریزا ارزیابی شد. همچنین سویهها از نظر فعالیت همولیتیکی، ظرفیت چسبندگی به فاز آبگریز، پتانسیل اتصال به سلولهای اپیتلیال روده، کارآیی حذف کلسترول، توانایی تجمع خودکار و مشترک، حساسیت آنتیبیوتیکی و حضور ژنهای رمزکننده عوامل بیماریزا مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سویههای Bacillus lactisA11 و B. lactis A12، سویههایی ایمن، دارای تحمل بالا به pH پایین و نمک صفراوی در شرایط گوارشی، فعالیت ضد بیماریزایی مطلوب، آبگریزی سطح سلولی قابل قبول، چسبندگی سلولی بالا، جذب کلسترول بیشتر، تجمع خودکار و مشترک ایدهآل و حساسیت آنتیبیوتیکی قابل قبول بوده و میتوان آنها را بهعنوان سویههای جدید پروبیوتیک برای کاربرد در صنایع غذایی در نظر گرفت.