:: دوره 14، شماره 3 - ( 8-1400 ) ::
جلد 14 شماره 3 صفحات 60-37 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی پتانسیل پروبیوتیکی و ایمنی سویه‌های اسید لاکتیکی جدا شده از محصول لبنی آغوز
بابک حق شناس ، امیر کیانی ، یوسف نامی*
استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی، موسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
چکیده:   (2134 مشاهده)
پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که در صورت مصرف به مقدار کافی، اثرات سلامتیبخش آشکاری در مصرفکننده نشان می‌دهند. این مطالعه با هدف جداسازی، شناسایی و بررسی خصوصیت پروبیوتیکی سویه‌های LAB موجود در محصول لبنی آغوز استان کرمانشاه انجام گرفته است. تحمل سویهها در شرایط شبیهسازی‌شده گوارشی شامل pH پایین، نمک صفراوی 0/3 درصد و شرایط آنزیمی، و همچنین فعالیت آنتاگونیستی بر ضد 8 بیماری‌زا ارزیابی شد. همچنین سویهها از نظر فعالیت همولیتیکی، ظرفیت چسبندگی به فاز آبگریز، پتانسیل اتصال به سلولهای اپیتلیال روده، کارآیی حذف کلسترول، توانایی تجمع خودکار و مشترک، حساسیت آنتی‌بیوتیکی و حضور ژن‌های رمزکننده عوامل بیماریزا مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سویههای Bacillus lactis A11 و B. lactis A12، سویههایی ایمن، دارای تحمل بالا به pH پایین و نمک صفراوی در شرایط گوارشی، فعالیت ضد بیماری‌زایی مطلوب، آبگریزی سطح سلولی قابل قبول، چسبندگی سلولی بالا، جذب کلسترول بیشتر، تجمع خودکار و مشترک ایدهآل و حساسیت آنتی‌بیوتیکی قابل قبول بوده و میتوان آنها را بهعنوان سویههای جدید پروبیوتیک برای کاربرد در صنایع غذایی در نظر گرفت.
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، باکتری اسید لاکتیک، آغوز، فعالیت آنتاگونیستی، حساسیت آنتی‌بیوتیکی.
متن کامل [PDF 2326 kb]   (452 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/8/23 | پذیرش: 1400/9/8 | انتشار: 1400/9/21


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 3 - ( 8-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها