:: دوره 14، شماره 4 - ( 12-1400 ) ::
جلد 14 شماره 4 صفحات 26-1 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی، کلونینگ، خالص‌سازی و تعیین عملکرد آنزیم نوترکیب زایلاناز برگرفته از نمونه متاژنومی شکمبه گاو
سید حسین موسوی ، شهره آریائی نژاد* ، قاسم حسینی سالکده
بخش زیست‌شناسی سامانه‌ها، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده:   (1585 مشاهده)
طیور مانند بسیاری از حیوانات از آنزیم‌ها برای هضم غذا استفاده می‌کنند. آنزیم‌ها مهمترین مواد افزودنی در صنعت تولید خوراک حیوانی محسوب شده و موجب بهبود هضم غذا می‌شوند. از سوی دیگر، پیش‌تیمار خوراک طیور با آنزیم زایلاناز موجب بالا رفتن ارزش غذایی و افزایش هضم غذا در سیستم گوارش حیوان می‌شود. در این مطالعه با استفاده از روش‌های محاسباتی بیوانفورماتیکی از داده‌های متاژنومی شکمبه گاو یک ژن مقاوم به حرارت زایلاناز با استفاده از نرم‌افزار TAXyl شناسایی و PersiXyn9 نامگذاری شد و به‌منظور تعیین کارکرد آنزیمی تحت بررسی‌های آزمایشگاهی قرار گرفت. ژن زایلاناز موردنظر توسط پرایمرهای اختصاصی از دی.ان.ای متاژنومی جداسازی و در وکتور بیانی مناسب کلون شد و سپس بیان و خالص‌سازی آنزیم مذکور انجام شد. بررسی پارامترهای بیوشیمیایی در خصوص این آنزیم نشان داد که بهینه فعالیت آن در دمای 50 بوده و از طرفی pH بهینه فعالیت آن نیز 6 است. شاخص‌های بیوشیمیایی Km و Vmax برای این آنزیم به‌ترتیب برابر 1/22mg/ml و 206/78μmol min-1 mg-1 محاسبه شد. تصاویر مربوط به میکروسکوپ الکترونی روبشی ‌(SEM) از فعالیت این آنزیم بر روی خوراک طیور در دمای 50 کارایی بالای این آنزیم را به‌عنوان افزودنی در صنعت خوراک طیور نشان داد.
واژه‌های کلیدی: متاژنوم، زایلاناز، خوراک طیور، هیدرولیز
متن کامل [PDF 2554 kb]   (404 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/9/29 | پذیرش: 1400/12/1 | انتشار: 1401/1/20


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 4 - ( 12-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها