عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج ایران.
چکیده: (1088 مشاهده)
یکی از روشهای محیطهای کنترل شده در باغبانی در برابر تنشهای زنده و غیرزنده، استفاده از سایبانها است. استفاده از سایبان برای کاهش آسیب این تنشها میتواند باعث تغییر خردقلیم گیاه و در پی آن، کیفیت محصول نهایی شود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سایبان بر کیفیت انگور بود. درختان انگور به مدت دو سال از اسفند تا شهریور در معرض سایبان سبز رنگ قرار گرفتند. در سال اول آزمایش، توری با سایهاندازی 50 درصد برای رقم انگور بیدانه سفید استفاده شد و نتایج نشان داد که این درصد سایه باعث کاهش کیفیت نهایی میوه میشود. در سال دوم آزمایش از توری با 20 درصد سایهاندازی برای ارقام بیدانه سفید و بیدانه قرمز استفاده شد. نتایج نشان داد که سایهاندازی 20 درصد باعث بهبود خصوصیات فیزیکی میوه بهویژه در انگور رقم بیدانه سفید شد. مواد جامد محلول، اسید قابل تیتر و ویتامین ث هر دو رقم انگور تحت تأثیر سایبان 20 درصد قرار نگرفت. فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی در سایبان 20 درصد سایه در هر دو رقم انگور کاهش یافت. بهمنظور توسعه فناوری سایبان برای محصولات باغبانی در کشور، تحقیقات بیشتری برای سایبانهای با درصد سایهاندازی مختلف روی محصولات و ارقام مختلف در هر اقلیم ضروری بهنظر میرسد.