:: دوره 5، شماره 1 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي؛ دوره پنجم؛ شماره اول 1391 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 124-109 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد نانوحسگرهای زیستی در امنیت غذایی
مریم حسینی نژاد ، سعید صمدی*
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
چکیده:   (13190 مشاهده)
فناوری نانو در بسیاری کاربردهای کشاورزی و غذایی نظیر توسعه حسگرهای زیستی در مقیاس نانو برای پایش و کنترل مواد و فرایندهای غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نانو حسگرهای زیستی طی تلفیق فناوری‌های زیستی و نانو با پروسه‌های الکترونیک به گونه‌ای طراحی می‌شوند تا تنها با یک ماده‌ی خاص واکنش نشان داده و با بهره‌گیری از قدرت فتوالکترون و میکروالکترودها و بر اثر واکنش اختصاصی با یک ماده‌ی خاص ابزار ردیابی و تحلیل‌گر دقیقی را در ریزترین ابعاد ارایه دهند. این حسگرها ابزارهای مفیدی در تشخیص و کنترل آلاینده‌های مخاطره‌آمیز و تشخیص باکتری‌های پاتوژن در حیوانات، گیاهان، آب و فراورده‌های غذایی به‌شمار می‌روند. با استفاده از این حسگرها شناسایی مقادیر بسیار کم ترکیبات مضر شیمیایی، ویروس و باکتری در سامانه کشاورزی و محیط زیست میسر شده و تحولی شگرف در کنترل کیفیت به همراه داشته است. در این مقاله برخی از کاربردهای نانوحسگرها در ارتقا امنیت غذایی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
واژه‌های کلیدی: نانوحسگر زیستی، امنیت غذایی، آلاینده، زیست‌فناوری
متن کامل [PDF 542 kb]   (9646 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/1/16 | پذیرش: 1393/1/16 | انتشار: 1393/1/16


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 1 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي؛ دوره پنجم؛ شماره اول 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها