مخمرها سلولهای یوکاریوتی هستند که از نظر اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی حائز اهمیت بوده و از نظر صنعتی و بیوتکنولوژیک درتولید آنزیمها، واکسنها و بعضی از داروهای نوترکیب کاربرد دارند. این تک سلولی ها در صنایع غذایی و بیوتکنولوژی نیز کاربرد داشته و عموما از محیطهای طبیعی و یا فلور گیاهان و جانوران تهیه، و پس از شناسایی، بصورت انبوه کشت داده میشوند. امتیازات ویژه مخمرها ازجمله تولید آسان، سریع و مقاومت بالا به طیف وسیعی از مواد مختلف، موجب شده است که کاربرد فراوانی در آبزی پروری داشته باشند. بی شک تامین منابع غذایی مناسب و ارزان قیمت، یکی از جنبه های مهم در پرورش آبزیان به شمار میرود. در این میان دستکاری مولکولی و غنی نمودن مخمرها، میتواند آنها را به میکروارگانیسمهایی با ارزش بالای بیوتکنولوژیک، جهت بهبود کیفیت رشد و بقاء آبزیان تبدیل کند. مخمرها همچنین بعنوان مکمل غذایی در تمامی موجودات تحت مطالعات آزمایشگاهی و پرورشی و حتی انسان توصیه شده اند. به عنوان مثال مخمر Saccharomyces cerevisiae از مخمرهای مفیدی است که به فراوانی در صنعت نان بکار میرود.