%0 Journal Article %A fallah, neda %A mohammadi, behzad %A pirsa, sajad %T The Use of Macro and Microalgae and Their Bioactive and Phytochemical Compounds in the Food Industry to Prepare Perishable Foods %J Journal of Biosafety %V 15 %N 1 %U http://journalofbiosafety.ir/article-1-464-fa.html %R %D 2022 %K Edible Algae, Macro and Micro Algae, Phytochemical Compounds, Carotenoids, Healthy Foods., %X به دلیل پیشرفت جمعیت و مدرنیته شدن سبک زندگی، مصرف مواد غذایی پرکالری رایج شده که سبب مشکلاتی از قبیل چاقی، بیماری‌های قلبی و دیابت می‌شود. در این شرایط لزوم توجه به نیاز به غذاهای فراسودمند حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و PUFA بیش از پیش ضروری به‌نظر می‌رسد. جلبک‌ها منابع مهمی از ترکیبات فیتوشیمیایی با خواص آنتی‌اکسیدانی هستند که در صنایع غذایی به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم نقش دارند. بسیاری از ترکیبات مانند کاروتنوئیدها، فیکوبیلین‌ها، اسیدهای چرب غیراشباع، پلی‌ساکاریدها، ویتامین‌ها و مولکول‌های فعال زیستی که برای استفاده در سلامت انسان مهم هستند، در جلبک‌ها شناسایی شده است. اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیرۀ ایکوزاپنتانوییک اسید و دوکوزاهگزانوییک اسید، برای متابولیسم بدن انسان بسیار مهم هستند. جلبک‌های کلروفیت و بریوفیت برای استخراج این اسیدهای چرب ضروری مورد استفاده قرار می‌گیرند. ماکرو و میکروجلبک‌ها منابع ژنتیکی و تنوع زیستی وسیعی دارند که اهمیت آنها را افزایش می‌دهد و به دلیل ارزش غذایی بالا، داشتن مواد معدنی و کمیاب، پروتئین بالا و اسیدهای چرب غیراشباع در تغذیۀ انسان، دام و آبزیان مورد استفاده قرار گرفته‌اند. از این رو، در مطالعۀ حاضر، خواص، پتانسیل و کاربرد جلبک‌ها برای تهیۀ مواد غذایی فراسودمند بحث شده است. %> http://journalofbiosafety.ir/article-1-464-fa.pdf %P 97-120 %& 97 %! %9 Review %L A-10-530-6 %+ Department of Food Science and Technology, Afagh Higher Education Institute, Urmia, Iran. %G eng %@ 2717-0632 %[ 2022