TY - JOUR JF - Journal-of-Biosafety JO - VL - 6 IS - 2 PY - 2013 Y1 - 2013/10/01 TI - TT - مزایا و ملاحظات بهره مندی از گیاهان تراریخته N2 - افزایش جمعیت جهان و نیازمندی­ به تولید بیش­تر محصولات کشاورزی باعث افکار جدید و ابتکارات نویی شده است. از جمله­ این ابداعات و تلاش­ها، انجام تغییرات و اصلاحات ژنتیکی در گیاهان و محصولات غذایی است؛ محصولاتی که مهندسی شده یا اصلاح شده­ی ژنتیکی(تراریخته) نامیده می­شوند. استفاده از زیست فن­آوری برای تولید محصولات تراریخته، فرصت­ها و چالش­های جدیدی را برای انسان به وجود آورده است. از سویی، افزایش نیازمندی بشر به تولیدات کشاورزی است که پژوهش­ها نشان می­دهد در بیست سال آینده باید نزدیک به دو برابر محصولات موجود فعلی افزایش یابند و همین، استفاده­ از آن را گریز ناپذیر ساخته است و از سوی دیگر، مخاطرات احتمالی که در نتیجه­ تولید این محصولات ایجاد می­شود، ملاحظاتی را برای حفظ محیط زیست و سلامت انسان ایجاد کرده که منجر به بحث­های فراوانی در مورد معایب و مزایای این نوع محصولات گردیده است. در این مقاله، تلاش شده است تا ضمن اشاره به تعریف گیاهان تغییر یافته­ ژنتیکی، مزایا و معایب احتمالی این قبیل گیاهان مورد بحث و بررسی قرار گیرد. SP - 123 EP - 132 AU - Mohammadi, Zohreh AU - Yazdan Panah, Masoud AD - UR - http://journalofbiosafety.ir/article-1-212-fa.html ER -