Journal of Biosafety
فصلنامه علمي ايمني زيستي
Journal of Biosafety
Basic Sciences
http://journalofbiosafety.ir
1
admin
2717-0632
2716-9804
4
4
fa
jalali
1398
9
1
gregorian
2019
12
1
12
3
online
1
fulltext
fa
ارزیابی آگاهی عمومی دانشجویان درخصوص آلرژیهای غذایی و بیماریهای مرتبط به آن بر اساس مدل ISAAC بهعنوان یک ضرورت سلامت محور؛ مطالعه موردی در کرمانشاه، ایران
Evaluation of Students' General Knowledge about Food Allergies and Related Diseases Based on ISAAC Model as a Health-Based Necessity; a Case Study in Kermanshah, Iran
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<h6 dir="RTL" style="text-align: justify;"><span style="font-family:B Lotus;"><span style="font-size:13.0pt;">زمینه و هدف: شیوع آلرژیهای غذایی در جامعه ایرانی رو به افزایش است. دانش مربوط به واکنشهای خطرناک آلرژیک در توسعه ارتقای سبک زندگی ضروری به نظر میرسد. این مطالعه با هدف ارزیابی دانش عمومی در مورد آلرژیها، بهبود و ارتقاء خودکارآمدی سبک زندگی در دانشجویان مراکز آموزش عالی استان کرمانشاه بهعنوان بخشی از جامعه علمی ایران انجام گرفت. روش کار: دو گروه تمرکز اصلی 1000 =</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:13.0pt;">N</span></span><span style="font-family:B Lotus;"><span style="font-size:13.0pt;"> شامل دانشجویان در هر دو جنس در دو مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در مراکز آموزش عالی استان کرمانشاه بر اساس یک پرسشنامه تطبیقی-توصیفی مدل </span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:13.0pt;">ISAAC</span></span><span style="font-family:B Lotus;"><span style="font-size:13.0pt;"> برای شناسایی نکات ضروری دانش آلرژیهای غذایی و بیماریهای مرتبط با آن مورد ارزیابی قرارگرفتند. دادهها در نرمافزار </span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:13.0pt;">SPSS</span></span> <span style="font-family:B Lotus;"><span style="font-size:13.0pt;">نسخه 18 بر اساس آزمون تی دوطرفه با سطح معنیداری کمتر از 001/ 0 آنالیز آماری شد. نتایج : سطح اطلاعات بانوان تحصیلات تکمیلی نسبت سایر گروهها و پس از آن مردان نسبت به سایرین با اختلاف معنیداری بالاتر بود (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:13.0pt;">P<0. 01</span></span><span style="font-family:B Lotus;"><span style="font-size:13.0pt;">). میانگین میزان آگاهی بر اساس آزمون تی دوطرفه با سطح معنی</span></span><span style="font-family:Cambria,serif;"><span style="font-size:13.0pt;"></span></span><span style="font-family:B Lotus;"><span style="font-size:13.0pt;">دار 99 % نشاندهنده اختلاف معنی</span></span><span style="font-family:Cambria,serif;"><span style="font-size:13.0pt;"></span></span><span style="font-family:B Lotus;"><span style="font-size:13.0pt;">داری از سطح اطلاعات بالاتر در دانشجویان علومزیستی نسبت به دانشجویان علوم غیرزیستی بود (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:13.0pt;">P<0.001</span></span><span style="font-family:B Lotus;"><span style="font-size:13.0pt;">). نتیجهگیری: دانش آلرژی و بیماریهای مرتبط با آن میتواند در کیفیت زندگی مبتلایان به آلرژی و خانوادههای آنها و سلامت جامعه تأثیرگذار باشد، با اینحال نتایج نشان داد اختلاف قابلتوجهی در اطلاعات دانشجویان سایر رشتهها و مقاطع وجود دارد.</span></span></h6>
<div style="text-align: justify;">Background and Objective: The prevalence of food allergies in Iranian society is increasing. Knowledge of hazardous allergic reactions is essential in the development and promotion of lifestyle. The aim of this study was to evaluate general knowledge about allergies, to improve and enhance the self-efficacy of lifestyle among students of Kermanshah province high education centers as part of Iranian scientific community. Methods: The two main focus groups of N =1000 including students in both sexes in undergraduate and postgraduate courses in higher education centers of Kermanshah province were evaluated based on a comparative-descriptive questionnaire of ISAAC model to identify the essential points of food allergy knowledge and related diseases. Data were analyzed by SPSS software version 18 using two-way t-test with significance level less than 0.001. Results: Information level of postgraduate women was significantly higher than other groups and it was in men significantly higher than other groups (P <0.01). The mean of knowledge based on two-way t-test with a significance level of 99% showed a significant difference from higher level of information in bio science students than non- bio science students (P <0.001). Conclusion: Knowledge of allergies and related diseases can affect the quality of life of people with allergies and their families and the health of the community, however, the results showed a significant difference in information of students in other fields and sections.</div>
آگاهی, آلرژیهای غذایی, بیماریهای مرتبط, سلامت, مدل ISAAC
Awareness, Food Allergies, Related Diseases, Health, ISAAC Model.
107
124
http://journalofbiosafety.ir/browse.php?a_code=A-10-292-2&slc_lang=fa&sid=1
mehrdad
pooyanmehr
مهرداد
پویانمهر
m.pooyanmehr@razi.ac.ir
10031947532846002232
10031947532846002232
Yes
Department of basic science and Pathobiology, immunology & microbiology section, Faculty of Veterinary Medicine, Razi University, Iran
استادیار ایمونولوژی،گروه علوم پایه و پاتوبیولوژی، بخش ایمونولوژی و میکروبیولوژی،دانشکده دامپزشکی، دانشگاه رازی، ایران
نادر
عزیزپور
Naderazizpor@gmail.co
10031947532846002233
10031947532846002233
No
Undergraduate student Laboratory Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Razi University, Iran
دانشآموخته کارشناسی علوم آزمایشگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه رازی، ایران