[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 15، شماره 1 - ( 3-1401 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 96-81 برگشت به فهرست نسخه ها
سنتزسبز نانوذرات طلا با استفاده از عصاره نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) و برسی اثرات ضد باکتریایی آن
حمید دهقان زاده*
گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران
چکیده:   (1351 مشاهده)
در حال حاضر نانوذرات به‌عنوان ابزار دارویی برای عفونت‌ها در مقابل میکروبها استفاده می‌شود و در آینده نزدیک، نیاز مبرم به جایگزینی آنتی‌بیوتیک‌ها با مواد جدید دارای خاصیت ضدباکتریایی احساس می‌شود. یکی از کارآمدترین روش‌های سنتز نانوذرات، سنتز سبز نانوذرات توسط گیاهان است. در این پژوهش از یک روش بیوسنتز خارج سلولی سازگار با محیط زیست یعنی عوامل احیاکننده عصاره نعناع فلفلی برای تولید نانوذرات طلا استفاده شد. تولید نانوذرات طلا با استفاده از تغییر رنگ، روش پراش (XRD)، اسپکتوفتومتری و میکروسکوپ الکترونی عبوری و فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات طلا با استفاده از روش انتشار از چاهک مورد بررسی قرار گرفت. در اثر احیای یونهای طلا و تولید نانوذرات، رنگ نمونهها از زرد کم رنگ به قهوهای تبدیل شد که نشان‌دهنده تولید سوسپانسیون کلوئیدی نانوذرات طلا است. نانوذرات طلا حداکثر جذب را در550 نانومتر داشته و دارای شکل کروی و میانگین اندازه 10-2 نانومتر هستند. نانوذرات سنتزشده، فعالیت ضدباکتریایی بالایی بر علیه سالمونلا تیفی (Salmonella typhi) و اشریشیا کلی (Escherichia coli) داشته ولی بر باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus) و استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) تاثیر نداشتند. بر اساس مشاهدات در این پژوهش، عصاره آبی گیاه نعناع فلفلی به واسطه خاصیت آنتی‌اکسیدانی، پتانسیل بالایی در احیای یون‌های فلز طلا، سنتز و پایدارسازی نانوذرات طلا دارد. همچنین نانوذرات طلای تولیدشده با این روش خاصیت ضدباکتریایی نسبتاً خوبی بر علیه برخی باکتری‌ها نشان دادند.
واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، سنتز سبز، فعالیت ضدباکتریایی، نانوذرات، نعناع فلفلی
متن کامل [PDF 1568 kb]   (236 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/2/28 | پذیرش: 1401/3/21 | انتشار: 1401/3/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.PNU.REC.1401.005


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

dehghanzadeh H. Green synthesis and Antibacterial Effect of Gold Nanoparticles using Mentha piperita L. Extract. Journal of Biosafety 2022; 15 (1) :81-96
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-466-fa.html

دهقان زاده حمید. سنتزسبز نانوذرات طلا با استفاده از عصاره نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) و برسی اثرات ضد باکتریایی آن. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1401; 15 (1) :81-96

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-466-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( 3-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645