:: دوره 10، شماره 2 - ( 5-1396 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 159-147 برگشت به فهرست نسخه ها
اصلاح الکترودهای فلزی و توسعه حسگرهای زیستی آنزیمی برای اندازه‌گیری کولین و استیل کولین در نمونه‌های غذایی و زیستی
مسلم جهانی* ، علیرضا جهانی
استادیار پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (3273 مشاهده)
کولین یک ترکیب شبه- ویتامینی است که می‌­تواند متابولیسم چربی در کبد و کلیه­‌ها را ارتقاء داده و التهابات مزمن را کاهش دهد. در سنتز استیل­ کولین و فسفولیپیدها شرکت دارد و برای یکپارچگی غشاء سلولی نیز موثر است. مقدار کافی آن در دوران جنینی ضرورری است و رابطه میان غلظت کولین و علائم بیماری‌­هایی مانند سرطان سینه و پروستات تایید شده است. معمولا تامین آن از طریق زنجیره غذایی ضروری است و امروزه کولین به مواد غذایی مختلف اضافه می‌­شود و به ­همین دلیل، اندازه­‌گیری آن در آنالیزهای بالینی و صنایع غذایی اهمیت دارد. در سال‌­های اخیر به حسگرهای آنزیمی به‌­عنوان ابزارهایی قابل حمل، ارزان و با حساسیت و انتخاب پذیری بالا به­ عنوان جایگزین روش­‌های کروماتوگرافی توجه شده است. در این مقاله مروری، مطالعات صورت گرفته (از سال 2000 میلادی) در زمینه اصلاح الکترودهای فلزی و اندازه­ گیری کولین و استیل کولین در نمونه‌های غذایی و زیستی بررسی شده است. اصلاح الکترودها، تثبیت بیشتر و پایداری بالاتر آنزیم همراه با حفظ فعالیت زیستی، بهبود انتقال الکترون و کاهش مقاومت و در نتیجه حسگرهایی با ارقام شایستگی بهبود یافته را سبب می‌­شود.
واژه‌های کلیدی: روش‌های الکتروشیمیایی، حسگر آنزیمی، کولین، استیل کولین، نمونه‌های غذایی
متن کامل [PDF 595 kb]   (1481 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/5/27 | پذیرش: 1396/8/23 | انتشار: 1397/12/9


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( 5-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها