[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 14، شماره 2 - ( 6-1400 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 16-1 برگشت به فهرست نسخه ها
نیترات و نیتریت: منابع، تأثیر بر سلامتی انسان و کاهش تجمع نیترات در محصولات کشاورزی با استفاده از کودهای زیستی
فرهاد نصیرزاده ، مهسا عی‌قرلو ، فاطمه خلقتی‌بناء ، اکرم صادقی*
استادیار بخش بیوتکنولوژی میکروبی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده:   (3343 مشاهده)
نیترات با فرمول شیمیایی NO3- یکی از اشکال نیتروژن در طبیعت است و جایگاه مهمی در چرخه نیتروژن دارد. سبزیجات، گوشت و آب از جمله منابع مهم نیترات هستند. نیترات علاوه‌بر منابع خوراکی از مسیر ال-آرژنین-اکسیدنیتریک (L-arginine-NO) در بدن انسان ساخته می‌شود. نیترات خوراکی بعد از ورود به دهان توسط باکتری‌ها به نیتریت (NO2-) تبدیل و نیتریت بعد از ورود به معده به نیتروزآمین (nitrosamines) که یک عامل سرطان‌زا است تبدیل می‌شود. بسیاری از مطالعات تأثیر سرطان‌زایی نیترات را در چهل گونه مختلف جانوری تایید کرده‌اند. مصرف بیش از حد مجاز نیترات باعث مت‌هموگلوبینمیا (methaemoglobinaemia)، سرطان، بیماریهای غده تیروئید و ایجاد تومور می‌شود. از طرفی تأثیر مثبت نیترات بر سلامت عروق خونی و فرآیند عضله‌سازی تایید شده است. استفاده از عوامل میکروبی و کودهای زیستی جهت کاهش باقیمانده کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی می‌تواند مفید باشد. در این مقاله منابع نیترات، چرخه نیتروژن در طبیعت و تأثیر آن بر سلامتی انسان بررسی شده است. همچنین استفاده از باکتری‌های محرک رشد گیاهی جهت کاهش غلظت نیترات در محصولات گلخانه‌ای به‌عنوان یک روش عملی عنوان می‌شود.
واژه‌های کلیدی: سلامتی، کودهای زیستی، نیترات، نیتریت، محصولات کشاورزی
متن کامل [PDF 1526 kb]   (638 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/3/7 | پذیرش: 1400/3/19 | انتشار: 1400/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: no trlated
Clinical trials code: no related


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasirzadeh F, Eigharlou M, Khelghatibana F, Sadeghi A. Nitrate and Nitrite: Sources, Impact on Human Health and Reduction of Nitrate Accumulation in Agricultural Products Using Bio-fertilizers. Journal of Biosafety 2021; 14 (2) :1-16
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-406-fa.html

نصیرزاده فرهاد، عی‌قرلو مهسا، خلقتی‌بناء فاطمه، صادقی اکرم. نیترات و نیتریت: منابع، تأثیر بر سلامتی انسان و کاهش تجمع نیترات در محصولات کشاورزی با استفاده از کودهای زیستی. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1400; 14 (2) :1-16

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-406-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 2 - ( 6-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4660