[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 14، شماره 2 - ( 6-1400 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 44-31 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی کارایی دو سویه Amycolatopsis sp. strain 1119 و Pseudomonas sp. strain P3-57 در گلخانه تجاری خیار و بررسی نحوه استقرار آن‌ها و تاثیر آن‌ها بر جمعیت میکروبی خاک
سحر علی‌پور کافی ، علی محمدی* ، ابراهیم کریمی
استادیار میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
چکیده:   (2502 مشاهده)
خیار سبز با نام علمی Cucumis sativus، از گیاهان مهم جالیزی است. در حال حاضر بیشترین سطح کشت را در گلخانههای کشور دارد. گلخانهداران برای افزایش عملکرد از کودهای شیمیایی در مراحل مختلف رشد و نمو گیاه استفاده میکنند که موجب برهم خوردن تعادل محیط زیست و میکروبیوم خاک می‌شود. استفاده از باکتری‌های محرک رشد علاوه‌بر حفظ تعادل میکروارگانیسم‌های خاک می‌تواند موجب بهبود کیفیت محصول شود. در این پژوهش اثرات دو سویه باکتریایی sp. strain 1119 Amycolatopsis  و  sp. strain P3-57 Pseudomonas  بر جمعیت میکروبی خاک، میزان تولید و کیفیت محصول در گلخانه تجاری خیار مورد بررسی قرار گرفت. استفاده از سویه‌های P3-57  و 1119 باعث افزایش عملکرد به‌ترتیب تا 4 و 23 درصد شد. ارزیابی کیفی محصول مشخص کرد، هر دو باکتری اثر مطلوبی بر روی پذیرش کلی محصول داشتند. بررسی نحوه استقرار باکتری محرک رشد نشان داد که سویه 1119 در ریشه به‌صورت اندوفایت و P3-57 موجب افزایش جمعیت هر دو گروه میکروارگانیسم شد. استفاده از این باکتری‌ها در صنعت می‌تواند کمک شایانی به محافظت از محیط زیست و دستیابی به کشاورزی پایدار در سال‌های آتی کند.
واژه‌های کلیدی: آمیکولاتوپسیس، باکتری اندوفایت، باکتری‌های محرک رشد، کلنیزاسیون، گلخانه تجاری خیار
متن کامل [PDF 1593 kb]   (538 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/4/30 | پذیرش: 1400/5/31 | انتشار: 1400/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alipour Kafi S, Mohammadi A, Karimi E. Evaluation of Amycolatopsis sp. strain 1119 and Pseudomonas sp. strain P3-57 in the Commercial Greenhouse of Cucumber, and the Study of Their Establishment and Their Effect on Soil Microbial Population. Journal of Biosafety 2021; 14 (2) :31-44
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-425-fa.html

علی‌پور کافی سحر، محمدی علی، کریمی ابراهیم. ارزیابی کارایی دو سویه Amycolatopsis sp. strain 1119 و Pseudomonas sp. strain P3-57 در گلخانه تجاری خیار و بررسی نحوه استقرار آن‌ها و تاثیر آن‌ها بر جمعیت میکروبی خاک. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1400; 14 (2) :31-44

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-425-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 2 - ( 6-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4660