TY - JOUR JF - Journal-of-Biosafety JO - VL - 11 IS - 2 PY - 2019 Y1 - 2019/1/01 TI - Application of Plant Viruses as Vectors for the Production of Edible Vaccines in Plants TT - کاربرد ویروس‌های گیاهی به عنوان ناقل برای‌ تولید واکسن‌های خوراکی در گیاه N2 - در حال حاضر بیش از 45 درصد مرگ و میر افراد در کشورهای در حال توسعه، ناشی از بیماری‌های واگیردار می‌باشد. مهمترین راهکار جهت جلوگیری از این بیماری‌ها، واکسیناسیون افراد است. اما روش‌های کنونی تولید واکسن، از نظر فناوری پیچیده و گران هستند. چنین شرایطی موجب می‌شود که بخش بزرگی از کشورهای در حال توسعه و فقیر به واکسیناسیون دسترسی نداشته باشند. راهکارهای جدید برای تولید زیر واحدهای واکسن شامل استفاده از سیستم‌های مختلف مانند، مانند فرمانتاسیون باکتری‌ها و سلول‌های پستانداران می‌باشد، اما این سیستم‌ها دارای محدودیت‌هایی می‌باشند، از جمله هزینه‌های توسعه، حمل نقل، سیستم‌های خنک‌سازی و .. که آن‌ها را غیر عملی می‌سازد. به این منظور واکسن‌های خوراکی مشتق شده از گیاهان، به‌عنوان دیدگاه جدید برای تولید واکسن بررسی شده است. در این روش، قطعات کوچک دی.ان.ا کد‌کننده اپی‌توپ یا آنتی‌ژن مورد نظر، به ژن کدکننده پروتئین پوششی ویروس گیاهی متصل می‌شود، سپس این ویروس نوترکیب حامل، جهت آلوده‌سازی گیاهان به‌کار گرفته می‌شود. در این روش، طیف وسیعی از گیاهان برای تولید واکسن علیه بیماری‌ها استفاده شده است. در این مقاله به روش‌های تولید واکسن خوراکی با استفاده از گیاهان تراریخته و مزایا و معایب این فناوری اشاره می‌شود. SP - 135 EP - 147 AU - Zaer, Zahra AU - Koolivand, Davoud AD - Assistant Professor of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Zanjan University, Zanjan, Iran KW - Edible vaccines KW - Oral immunization KW - plant viruses KW - transgenic plants. UR - http://journalofbiosafety.ir/article-1-249-fa.html ER -