[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 17 سال 1403
شماره 2
شماره 1
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 9، شماره 1 - ( 5-1395 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 49-41 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر آنتی اکسیدانی ویتامین‌های E و C در بهبود مقاومت آبزیان در برابر آلاینده‌های محیطی
فاطمه دارابی تبار* ، علی اکبر هدایتی
دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
چکیده:   (3865 مشاهده)
آلودگی اکوسیستم آبی به یکی از معضلات امروز جوامع بشری در سراسر جهان تبدیل شده است، چرا که این منابع دارای کاربری­ های متنوع هستند. می­توان در جیره غذایی ماهیان موادی افزود که با استفاده از آن­ها، میزان رشد ماهیان بیش­تر شود و در زمان کمتری به محصول نهایی با همان کیفیت و حتی با کیفیت بالاتری دست یافت. همچنین می‌توان با استفاده از این مواد، قدرت مقابله آبزیان در برابر تنش­های مختلف را به میزان قابل­ ملاحظه ­ای بالا برد. این مواد با عنوان محرک­های رشد و ایمنی شناخته شده­اند و درعین­ حال که نمی­توانند جایگزین مواد مغذی موثر در جیره غذایی ماهیان باشند، در افزایش جذب مواد غذایی، افزایش میزان رشد و بالا بردن مقاومت آبزیان در برابر تنش­های مختلف بسیار موثرند. آنتی­ اکسیدان­ ها، شامل ویتامین E و C، عواملی هستند که سبب از بین رفتن رادیکال­های آزاد و دیگر انواع واکنش ­پذیر شده و به­ عنوان سد دفاع سلول، در برابر استرس اکسیداتیو عمل می­ کنند. با توجه به مطالعات انجام شده نیز می­توان بیان نمود که شاخص ایمنی، تاثیرپذیری بیشتری از ویتامین C دارد. درصد بالاتر ویتامین C در جیره غذایی ماهیان، هم از نظر تغذیه­ ای و هم از نظر تحریک سیستم ایمنی، آثار بهتری از خود نشان می­دهد.
واژه‌های کلیدی: ویتامین E و C، محرک ایمنی، آنتی اکسیدانت، آلاینده
متن کامل [PDF 400 kb]   (1210 دریافت)    
موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/9/15 | پذیرش: 1397/11/30 | انتشار: 1397/11/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

darabitabar F, Hedayati A. The antioxidant effect of vitamins E and C on resistance improvement of fishes against environmental pollutants. Journal of Biosafety 2016; 9 (1) :41-49
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-111-fa.html

دارابی تبار فاطمه، هدایتی علی اکبر. اثر آنتی اکسیدانی ویتامین‌های E و C در بهبود مقاومت آبزیان در برابر آلاینده‌های محیطی. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1395; 9 (1) :41-49

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-111-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 1 - ( 5-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4710