دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
چکیده: (3865 مشاهده)
آلودگی اکوسیستم آبی به یکی از معضلات امروز جوامع بشری در سراسر جهان تبدیل شده است، چرا که این منابع دارای کاربری های متنوع هستند. میتوان در جیره غذایی ماهیان موادی افزود که با استفاده از آنها، میزان رشد ماهیان بیشتر شود و در زمان کمتری به محصول نهایی با همان کیفیت و حتی با کیفیت بالاتری دست یافت. همچنین میتوان با استفاده از این مواد، قدرت مقابله آبزیان در برابر تنشهای مختلف را به میزان قابل ملاحظه ای بالا برد. این مواد با عنوان محرکهای رشد و ایمنی شناخته شدهاند و درعین حال که نمیتوانند جایگزین مواد مغذی موثر در جیره غذایی ماهیان باشند، در افزایش جذب مواد غذایی، افزایش میزان رشد و بالا بردن مقاومت آبزیان در برابر تنشهای مختلف بسیار موثرند. آنتی اکسیدان ها، شامل ویتامین E و C، عواملی هستند که سبب از بین رفتن رادیکالهای آزاد و دیگر انواع واکنش پذیر شده و به عنوان سد دفاع سلول، در برابر استرس اکسیداتیو عمل می کنند. با توجه به مطالعات انجام شده نیز میتوان بیان نمود که شاخص ایمنی، تاثیرپذیری بیشتری از ویتامین C دارد.درصدبالاترویتامین C در جیره غذایی ماهیان، هم از نظر تغذیه ای و هم از نظر تحریک سیستم ایمنی، آثار بهتری از خود نشان میدهد.
darabitabar F, Hedayati A. The antioxidant effect of vitamins E and C on resistance improvement of fishes against environmental pollutants. Journal of Biosafety 2016; 9 (1) :41-49 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-111-fa.html
دارابی تبار فاطمه، هدایتی علی اکبر. اثر آنتی اکسیدانی ویتامینهای E و C در بهبود مقاومت آبزیان در برابر آلایندههای محیطی. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1395; 9 (1) :41-49