[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 17 سال 1403
شماره 2
شماره 1
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 9، شماره 4 - ( 12-1395 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 126-103 برگشت به فهرست نسخه ها
گیاهان اصلاح ژنتیکی شده: نگرانی ها و واقعیت ها
رضا حیدری ، ابراهیم دورانی*
بیوتکنولوژی گیاهی، گروه به‌نژادی و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
چکیده:   (6607 مشاهده)
محصولات اصلاح شده ژنتیکی (Genetically Modified, GM) که به­ طور معمول در سطح جهان مورد کشت و کار قرار می­گیرند، شامل سویا، پنبه، ذرت و کلزا هستند. با این­ حال، محصولات GM دیگری مانند برنج و سیب­ زمینی شیرین نیز مراحل تجاری­ سازی را سپری می­کنند. تولید سویای مقاوم به علف­کش گلایفوزات با نام تجاریRoundup Ready در سال 1996 که به­ میزان زیادی در صنایع غذایی و تغذیه دام و طیور در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد، بحث­های عمومی در مورد خطرهای احتمالی محصولات GM‌ را آغاز کرد. احتمالات خطراتی که در رابطه با محصولات GM‌ مطرح هستند، عبارتند از جریان ژنی به موجودات زنده غیر هدف، خطر به وجود آمدن ابر آفات (Superpest)، ابر بیماری­ها (Superdisease) و ابر علف­های هرز (Superweed)، اثر سوء روی تنوع زیستی و فرار ژن­های مقاومت به آنتی­ بیوتیک از محصولات GM‌ به طبیعت، نگرانی­های مربوط به ایمنی غذایی و اثر آن­ها روی سلامت انسان، دام و طیور. علاوه بر محصولات GM مقاوم به علف­ کش­ها و آفات، هم اکنون نسل جدید محصولات GM در حال تولید بوده که شامل گیاهان تراریخته تولید کننده پروتئین­های نوترکیب، آنزیم­ها و بیوپلیمرهای صنعتی، سوخت­های زیستی و ترکیبات و عناصر غذایی هستند.
واژه‌های کلیدی: محصولات GM، ایمنی زیستی، تنوع زیستی، ژن‌های مقاومت به آنتی‌بیوتیک، انتقال افقی ژن
متن کامل [PDF 579 kb]   (10445 دریافت)    
موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/4/7 | پذیرش: 1397/12/8 | انتشار: 1397/12/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heidari R, Dorani E. Genetically modified plants: concerns and facts. Journal of Biosafety 2017; 9 (4) :103-126
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-134-fa.html

حیدری رضا، دورانی ابراهیم. گیاهان اصلاح ژنتیکی شده: نگرانی ها و واقعیت ها. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1395; 9 (4) :103-126

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-134-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 4 - ( 12-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4710