[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 9، شماره 4 - ( 12-1395 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 65-45 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر مطالعات انجام گرفته در زمینه اثرهای استفاده از محصولات تراریخته در خوراک حیوان های تولید کننده غذا
امیر میمندی‌پور*
گروه بیوتکنولوژی جانوری، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، کرج، ایران
چکیده:   (3674 مشاهده)
محصولات گیاهی تراریخته شامل محصولاتی هستند که ماده توارثی یا DNA آن­ها به­ منظور تامین هدفی خاصی و با استفاده از روش­های جدید زیست فناوری، اصلاح ژنتیکی شده است. در ایران مدتی است که مناقشه بر سر تولید گیاهان تراریخته ­ی توسعه یافته توسط دانشمندان و پژوهشگران داخلی، بیان کننده چالش جدی بین دو گروه دانشمندان حوزه زیست فناوری کشاورزی و دیگر دانشمندان در حوزه­های غیر تخصصی و مرتبط با محیط زیست است. گروه اول معتقد به استفاده از فناوری­های زیستی جهت غلبه بر مشکلات کمبود غذا و منابع محیطی، جلوگیری از تهاجم آفات کشاورزی و کاهش استفاده از سموم کشاورزی به منظور کنترل آفات هستند. در حالی­که مخالفین کاشت گیاهان تراریخته نگران مخاطرات استفاده از این گیاهان بر سلامت انسان و محیط زیست از قبیل شیوع سرطان، ناباروری، تولید ترکیبات حساسیت­ زا در بدن، کاهش تنوع زیستی و دیگر اثرهای ناخواسته می‌‌باشند. به­ همین منظور، مقاله مروری حاضر به بحث در مورد نتایج تعدادی از مقالات علمی چاپ شده در زمینه بررسی اثرهای استفاده از محصولات تراریخته در خوراک حیوان‌های اهلی تولید کننده غذا و تاثیر آن­ها بر سلامت، تولیدمثل و عملکرد آن­ها پرداخته، همچنین داده­ های میدانی در دسترس مربوط به تولیدمثل و عملکرد کلیه مزارع پرورش­ دهنده حیوان­های اهلی در آمریکا مورد بحث قرار گرفته است.
واژه‌های کلیدی: محصولات تراریخته، حیوان های اهلی تولید کننده غذا، عملکرد، تولید مثل، سلامت
متن کامل [PDF 1063 kb]   (817 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/9/29 | پذیرش: 1396/7/22 | انتشار: 1397/12/5
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

meimandipour A. A review of researches on the impact of using genetically modified crops in food-producing animals' diet. Journal of Biosafety 2017; 9 (4) :45-65
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-163-fa.html

میمندی‌پور امیر. مروری بر مطالعات انجام گرفته در زمینه اثرهای استفاده از محصولات تراریخته در خوراک حیوان های تولید کننده غذا. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1395; 9 (4) :45-65

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-163-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 4 - ( 12-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645