مروری بر مطالعات انجام گرفته در زمینه اثرهای استفاده از محصولات تراریخته در خوراک حیوان های تولید کننده غذا
|
امیر میمندیپور*  |
گروه بیوتکنولوژی جانوری، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، کرج، ایران |
|
چکیده: (4161 مشاهده) |
محصولات گیاهی تراریخته شامل محصولاتی هستند که ماده توارثی یا DNA آنها به منظور تامین هدفی خاصی و با استفاده از روشهای جدید زیست فناوری، اصلاح ژنتیکی شده است. در ایران مدتی است که مناقشه بر سر تولید گیاهان تراریخته ی توسعه یافته توسط دانشمندان و پژوهشگران داخلی، بیان کننده چالش جدی بین دو گروه دانشمندان حوزه زیست فناوری کشاورزی و دیگر دانشمندان در حوزههای غیر تخصصی و مرتبط با محیط زیست است. گروه اول معتقد به استفاده از فناوریهای زیستی جهت غلبه بر مشکلات کمبود غذا و منابع محیطی، جلوگیری از تهاجم آفات کشاورزی و کاهش استفاده از سموم کشاورزی به منظور کنترل آفات هستند. در حالیکه مخالفین کاشت گیاهان تراریخته نگران مخاطرات استفاده از این گیاهان بر سلامت انسان و محیط زیست از قبیل شیوع سرطان، ناباروری، تولید ترکیبات حساسیت زا در بدن، کاهش تنوع زیستی و دیگر اثرهای ناخواسته میباشند. به همین منظور، مقاله مروری حاضر به بحث در مورد نتایج تعدادی از مقالات علمی چاپ شده در زمینه بررسی اثرهای استفاده از محصولات تراریخته در خوراک حیوانهای اهلی تولید کننده غذا و تاثیر آنها بر سلامت، تولیدمثل و عملکرد آنها پرداخته، همچنین داده های میدانی در دسترس مربوط به تولیدمثل و عملکرد کلیه مزارع پرورش دهنده حیوانهای اهلی در آمریکا مورد بحث قرار گرفته است. |
|
واژههای کلیدی: محصولات تراریخته، حیوان های اهلی تولید کننده غذا، عملکرد، تولید مثل، سلامت |
|
متن کامل [PDF 1063 kb]
(985 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1395/9/29 | پذیرش: 1396/7/22 | انتشار: 1397/12/5
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|