[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 10، شماره 4 - ( 11-1396 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 72-59 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر آلرژی‌های غذایی و روش‌های نوین شناسایی آن‌ها در موادغذایی
صفیه رجب زاده شاندیز* ، محبوبه سرابی مجاب
دانشجوی دکترای میکروبیولوژی صنایع غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد، ایران
چکیده:   (3351 مشاهده)
آلرژی غذایی، نتیجه واکنش‌ بیش ‌از اندازه‌ دستگاه‌ ایمنی‌ به‌ برخی‌ غذاها یا موادی‌ است که‌ معمولا بی‌خطرند و اصولا درگیری سیستم ایمنی و تولید آنتی‌بادی IgE در آن کاملا مشهود است. واکنش‌های آلرژیک نسبت به این غذاها معمولا ناشی از پروتئین‌هایی هستند که موجب واکنش‌های ایمونولوژیک اختصاصی می‌شوند. تعدادی از سندرم‌های بالینی خاص که در اثر آلرژی غذایی ایجاد می‌شوند، عبارت است از شوک آنافیلاکسی، آسم و درماتیت آتوپیک. آلرژن‌های‌‌‌‌‌‌‌ غذایی از طریق ترکیباتی در غذا که سبب تحریک و ایجاد واکنش‌های ایمونولوژیکی آلرژی می‌شوند، قابل‌ ردیابی هستند و شناسایی آن‌ها کار بسیار سختی است. از طرفی آزمون‌های طراحی‌شده به‌منظور شناسایی و اندازه‌گیری ترکیبات آلرژن در محصولات غذایی طبق تعریف DBPCFC باید بتواند محدوده‌ای بین کمتر از یک میلی‌گرم تا بیشتر از یک گرم آلرژن در یک کیلوگرم ماده غذایی را شناسایی کند. در حال حاضر عمده روش‌های موجود، مبتنی بر شناسایی قطعات DNA یا ترکیبات پروتئینی ترکیبات آلرژن است که هرکدام دارای مزایا، معایب و کاربردهای مختلف می‌باشد. روش‌های مبتنی بر پروتئین، معمولا شامل تشخیص‌های ایمونوشیمیایی بوده و معروف‌ترین آن‌ها روش الایزا است. درحالی­که در روش‌های مبتنی بر DNA، از تکثیر یک قطعه خاص از DNA به کمک دو پرایمر و یک پلیمراز مقاوم به حرارت استفاده می‌شود.
واژه‌های کلیدی: آلرژی غذایی، آلرژن، آنتی‌بادی IgE، روش مبتنی بر DNA، روش مبتنی بر پروتئین
متن کامل [PDF 953 kb]   (1660 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/2/6 | پذیرش: 1396/8/20 | انتشار: 1397/11/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rajabzadeh Shandiz S, Sarabi Jamab M. A review of food allergies, and new ways to identify them in food. Journal of Biosafety 2018; 10 (4) :59-72
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-178-fa.html

رجب زاده شاندیز صفیه، سرابی مجاب محبوبه. مروری بر آلرژی‌های غذایی و روش‌های نوین شناسایی آن‌ها در موادغذایی. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1396; 10 (4) :59-72

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-178-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 4 - ( 11-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645