دانشجوی دکترای میکروبیولوژی صنایع غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد، ایران
چکیده: (3896 مشاهده)
آلرژی غذایی، نتیجه واکنش بیش از اندازه دستگاه ایمنی به برخی غذاها یا موادی است که معمولا بیخطرند و اصولا درگیری سیستم ایمنی و تولید آنتیبادی IgE در آن کاملا مشهود است. واکنشهای آلرژیک نسبت به این غذاها معمولا ناشی از پروتئینهایی هستند که موجب واکنشهای ایمونولوژیک اختصاصی میشوند. تعدادی از سندرمهای بالینی خاص که در اثر آلرژی غذایی ایجاد میشوند، عبارت است از شوک آنافیلاکسی، آسم و درماتیت آتوپیک. آلرژنهای غذایی از طریق ترکیباتی در غذا که سبب تحریک و ایجاد واکنشهای ایمونولوژیکی آلرژی میشوند، قابل ردیابی هستند و شناسایی آنها کار بسیار سختی است. از طرفی آزمونهای طراحیشده بهمنظور شناسایی و اندازهگیری ترکیبات آلرژن در محصولات غذایی طبق تعریف DBPCFC باید بتواند محدودهای بین کمتر از یک میلیگرم تا بیشتر از یک گرم آلرژن در یک کیلوگرم ماده غذایی را شناسایی کند. در حال حاضر عمده روشهای موجود، مبتنی بر شناسایی قطعات DNA یا ترکیبات پروتئینی ترکیبات آلرژن است که هرکدام دارای مزایا، معایب و کاربردهای مختلف میباشد.روشهای مبتنی بر پروتئین، معمولا شامل تشخیصهای ایمونوشیمیایی بوده و معروفترین آنها روش الایزا است. درحالیکه در روشهای مبتنی بر DNA، از تکثیر یک قطعه خاص از DNA به کمک دو پرایمر و یک پلیمراز مقاوم به حرارت استفاده میشود.
Rajabzadeh Shandiz S, Sarabi Jamab M. A review of food allergies, and new ways to identify them in food. Journal of Biosafety 2018; 10 (4) :59-72 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-178-fa.html
رجب زاده شاندیز صفیه، سرابی مجاب محبوبه. مروری بر آلرژیهای غذایی و روشهای نوین شناسایی آنها در موادغذایی. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1396; 10 (4) :59-72