پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، گروه زیستفناوری، مشهد، ایران
چکیده: (4564 مشاهده)
فرآوری پروبیوتیکها با سدهای حفاظتی، روش موثری جهت حفظ آنها تا رسیدن به روده و استقرارشان است. در این میانریزپوشانی بهعنوان تکنیکی برای قراردادن پروبیوتیکها در کپسولهای کوچک بهمنظور افزایش کارآیی آنها در حین فرآیند و همچنین رهایش کنترلشده در دستگاه گوارش مورد استفاده قرار میگیرد. ریزپوشانی، پوشینههای بزرگتر از ۳ میلیمتر را شامل نمیشود. این تکنیک در محدوده ۱ تا ۱۰۰۰ میکرون میکروریزپوشانی و اگر با پلیمری از ترکیبات با ابعاد ۱۰ تا ۱۰۰ نانومتر صورت پذیرد، نانوپوشینه عنوان میگردد. در این مقاله، به مروری بر مهمترین روشهای میکروریزپوشانی و نانوپوششدهی پروبیوتیک ها به همراه مواد، روشها، مزایا و معایب آنها در صنعت غذا پرداختهشده است.
Hosseininezhad M, Rajabzadeh Shandiz S. A Review on the Main Methods of Microencapsulation and Nanoenvelopment of Probiotics. Journal of Biosafety 2018; 10 (4) :47-58 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-179-fa.html
حسینی نژاد مرضیه، رجب زاده شاندیز صفیه. مروری بر انواع روش های میکروریزپوشانی و نانو پوشش دهی باکتری های پروبیوتیک. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1396; 10 (4) :47-58