استادیار پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد، مشهد، ایران
چکیده: (3439 مشاهده)
کولین یک ترکیب شبه- ویتامینی است که میتواند متابولیسم چربی در کبد و کلیهها را ارتقاء داده و التهابات مزمن را کاهش دهد. در سنتز استیل کولین و فسفولیپیدها شرکت دارد و برای یکپارچگی غشاء سلولی نیز موثر است. مقدار کافی آن در دوران جنینی ضرورری است و رابطه میان غلظت کولین و علائم بیماریهایی مانند سرطان سینه و پروستات تایید شده است. معمولا تامین آن از طریق زنجیره غذایی ضروری است و امروزه کولین به مواد غذایی مختلف اضافه میشود و به همین دلیل، اندازهگیری آن در آنالیزهای بالینی و صنایع غذایی اهمیت دارد. در سالهای اخیر به حسگرهای آنزیمی بهعنوان ابزارهایی قابل حمل، ارزان و با حساسیت و انتخاب پذیری بالا به عنوان جایگزین روشهای کروماتوگرافی توجه شده است. در این مقاله مروری، مطالعات صورت گرفته (از سال 2000 میلادی) در زمینه اصلاح الکترودهای فلزی و اندازه گیری کولین و استیل کولین در نمونههای غذایی و زیستی بررسی شده است. اصلاح الکترودها، تثبیت بیشتر و پایداری بالاتر آنزیم همراه با حفظ فعالیت زیستی، بهبود انتقال الکترون و کاهش مقاومت و در نتیجه حسگرهایی با ارقام شایستگی بهبود یافته را سبب میشود.
jahani M, jahani A. Modification of the metal electrodes and development of the enzyme bio-sensors for the determination of the choline and acetylcholine in the food and biological samples. Journal of Biosafety 2017; 10 (2) :147-159 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-203-fa.html
جهانی مسلم، جهانی علیرضا. اصلاح الکترودهای فلزی و توسعه حسگرهای زیستی آنزیمی برای اندازهگیری کولین و استیل کولین در نمونههای غذایی و زیستی. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1396; 10 (2) :147-159