دانشجوی دکتری گروه زیست فناوری پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد، مشهد، ایران
چکیده: (3780 مشاهده)
بیماریهای غذایی ناشی از بیماریزاها، توکسینها و دیگر آلایندهها، خطری جدی برای سلامتی انسان محسوب میشود. روشهای مرسوم شناسایی باکتریهای بیماریزا و توکسینها زمانبر و به طور نسبی سخت هستند که نیاز به تجهیزات مخصوص آزمایشگاهی و افراد مجرب دارند. مواد نانو شامل اکسید فلزات و همچنین نانوذرات فلزی، نانو لولههای کربنی، نقاط کوانتومی و دیگر موارد که در این پژوهش به آنها پرداخته شده است، نقش بسزایی در طراحی سنسورها و بیوسنسورها به منظور آنالیز مواد غذایی دارند. در این مطالعه سنسورهای مختلف مبتنی بر مواد نانو که در پژوهشهای مختلف در اقصی نقاط جهان به منظور شناسایی باکتریهای بیماریزای مواد غذایی و همچنین توکسینها به صورت خلاصهای از اصولکار، مزایا و محدودیتها، حساسیت و توانایی استفاده به منظور شناسایی آلایندهها، به صورت خلاصه ذکر شده است.