[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 6، شماره 2 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي؛ دوره ششم؛ شماره دوم، 1392 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 133-138 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارزش غذایی گیاهان تراریخته و بعضی تغییرات در ترکیب شیمیایی آنها
طاهره محمدآبادی ، وحید قاسمی
دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده:   (542 مشاهده)
گیاهان تراریخته زیادی وجود دارد که با افزایش مواد مغذی در ترکیب خود، می توانند تاثیر زیادی بر بهبود غذای انسان و حیوان داشته باشند. در برخی گیاهان تراریخته، پروتئین­هایی برای محافظت انسان و حیوان در برابر بیماری ها بیان شده است. همچنین اصلاح ژنتیکی دانه های روغنی باعث افزایش اسیدهای چرب غیراشباع با اثرات مفید بر سلامتی شده است. مهندسی ژنتیک با کاهش لیگنین یا کاهش شدت اتصال بین لیگنین و سلولز-همی سلولز میتواند قابلیت هضم را بالا برده و مصرف علوفه های خشبی و کم کیفیت توسط نشخوارکنندگان را افزایش دهد. تلاش ها در زمینه افزایش میزان ویتامین ها، پیش سازهای آن ها، آنزیم های خاص و مواد معدنی در گیاهان به ویژه در برنج، گندم، ذرت و لوبیا پیشرفت های چشمگیری داشته است. آزمایش ها و مطالعات متعدد حیوانی برای بررسی فراهمی یا دسترسی زیستی ریز مغذی ها در گیاهان اصلاح شده برای اثبات اثرات عوامل مطلوب دیگر همچون آنزیم ها ضروری می باشد. مطالعات بنیادی مکمل، نیازمند هماهنگ سازی جامع بین مطالعات، همراه با دامنه گسترده‌تری از مدل‌های حیوانی بایستی انجام گیرد. بررسی بیشتر ارتباطات بین اصلاح نباتات و تغذیه انسان و حیوان به منظور پیشرفت هایی در اصلاح نباتات در جهت سلامت غذایی نیز مورد نیاز است.
واژه‌های کلیدی: التهاب، ارزش غذایی، ترکیب شیمیایی، گیاهان تراریخته
متن کامل [PDF 137 kb]   (358 دریافت)    

دریافت: ۱۳۹۲/۷/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۲/۹/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۲/۹/۲۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


محمدآبادی طاهره، قاسمی وحید. بررسی ارزش غذایی گیاهان تراریخته و بعضی تغییرات در ترکیب شیمیایی آنها. فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي. 1392; 6 (2) :133-138

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-213-fa.html



دوره 6، شماره 2 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي؛ دوره ششم؛ شماره دوم، 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی-ترویجی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3705