کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران
چکیده: (3205 مشاهده)
نارنج با نام علمی citrus aurantium، نام درخت و میوهای از تیره سدابیان (Rutaceae) و جنس مرکبات (Citrus) است. بهمنظور مطالعه جوانهزنی، باززایی و ریشهدهی نارنج (Citrus aurantium L) تحت شرایط in vitro، ریزنمونههای نارنج که شامل قطعات هیپوکوتیل و اپیکوتیل بودند، از داننهالهایی که به مدت چهار هفته در تاریکی و پس از آن بهمدت هفت روز در روشنایی قرار داده شده بودند، تهیه شد. این ریزنمونهها در محیط MS تکمیل شده با چهار سطح از تنظیمکنندههای رشد کینتین (0، 5/0، 1 و 2میلیگرم در لیتر) و ایندولاستیکاسید (IAA) (0، 0/5، 1 و 2میلیگرم در لیتر) کشت شدند. بیشترین میزان جوانهزنی در سطح 0/5 میلیگرم در لیتر کینتین و پس از آن ترکیب دو میلیگرم در لیتر IAA و 0/5 میلیگرم در لیتر Kinetin مشاهده شد که بیانگر هورمون IAA بهمنظور افزایش میزان جوانهزنی کارآمد نیست. در بخش ریشهزایی اثر سویههای 15834، 9534 و 318 اگروباکتریوم رایزوژنز و همچنین غلظت دو میلیگرم در لیتر تنظیمکنندهی رشد NAA بر ریشهزایی شاخساره های نارنج aurantium)(Citrus در محیط کشت مورد بررسی قرار گرفت. در بین تیمارهای مورد بررسی، تیمارهای ترکیبی NAA و سویه 318 مناسبترین تیمارها برای صفات در این پژوهش بودند.
ghaderi I, sohani M, mahmoudi A. Study of Regeneration and Rooting of Orange (citrus aurantium L.) Using Kinetin, IAA, NAA and Agrobacterium rhizogenes Strains. Journal of Biosafety 2018; 11 (1) :47-56 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-219-fa.html
قادری عیسی، سوهانی محمد، محمودی علی. بررسی باززایی و ریشه زایی نارنج (Citrus aurantium L) با بکارگیری تنظیم کننده های رشد Kinetin، IAA، NAA و سویه های اگروباکتریوم رایزوژنز. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1397; 11 (1) :47-56