[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 11، شماره 1 - ( 3-1397 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 22-11 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش آنتی‌اکسیدان‌های گیاهی در مهار رادیکال‌های آزاد و بهبود ایمنی غذایی
داود درویشی زیدآبادی ، نجمه سلیمانی ده دیوان*
علوم و صنایع غذایی، بخش تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران.
چکیده:   (3838 مشاهده)
در سال‌های گذشته مطالعه و استفاده از ظرفیت آنتی‌اکسیدانی گیاهان در حفظ امنیت غذایی به ‌شکل چشم­گیری افزایش یافته است. این بررسی‌ها با هدف جایگزینی ترکیبات شیمیایی با فرآورده‌های گیاهی (اسانس‌های گیاهی، عصاره‌های گیاهی، ژل استخراج شده از گیاهان و حتی استفاده از پودر گیاهان) در کنترل آفات، حشرات و بیماری‌ها و همچنین با هدف بالا بردن عمر نگهداری محصولات کشاورزی و دامی عمل آمده، بر ایمنی غذایی و سلامت مصرف کننده صورت گرفته است. واکنش اکسیداتیو یکی از علل فساد مواد غذایی است که سبب ایجاد بوی نامطبوع، از بین رفتن طعم مطلوب، بافت، ظاهر و ارزش غذایی ماده‌­ی آسیب‌دیده می‌­شود. درک بهتر فرآیند اکسیداسیون و فرآیندهایی که آنتی‌اکسیدان‌ها مسئولیت رسیدگی و کنترل آن­ها را به عهده‌ دارند، سبب می­‌شود تا از فساد اکسیداتیو به شیوه‌ای منطقی­‌تر در مواد غذایی جلوگیری شود. استفاده از آنتی‌­اکسیدان­‌های مصنوعی، خصوصا در مواد غذایی حاوی روغن و چربی ضروری است. همچنین بیماری‌های حاصل از مصرف ترکیبات شیمیایی، و نیز ترکیباتی که به عنوان نگهدارنده در مواد خوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرند، خسارات مالی و جانی فراوانی را به جوامع تحمیل می‌نمایند. از این رو معرفی دامنه کاربرد گیاهان در کنترل کیفیت و افزایش سلامت عمومی حائز اهمیت است.
واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان‌ها، سازوکار‌های اکسایشی، رادیکال آزاد، گیاهان دارویی، ایمنی غذایی
متن کامل [PDF 711 kb]   (4999 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/9/27 | پذیرش: 1397/12/7 | انتشار: 1397/12/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darvishi Zeidabadi D, Solimani Dehdivan N. Antioxidants inhibit free radical mechanism and improve food safety. Journal of Biosafety 2018; 11 (1) :11-22
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-227-fa.html

درویشی زیدآبادی داود، سلیمانی ده دیوان نجمه. نقش آنتی‌اکسیدان‌های گیاهی در مهار رادیکال‌های آزاد و بهبود ایمنی غذایی. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1397; 11 (1) :11-22

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-227-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( 3-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645