دانشجوی دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی، شیمی مواد غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده: (3603 مشاهده)
جهانی شدن و تغییر در شیوه زندگی، تا حد زیادی عادات غذا خوردن اشخاص را تحت تاثیر قرار داده است و بسیاری از مردم مجبور به مصرف غذاهای آماده با کالری بالا از جمله تنقلات شدهاند.امروزه مصرف فست فود و دیگر غذاهای متنوع، به کاهش مقاومت بدن، ابتلا به بیماریهایی از جمله افزایش فشار خون، چاقی، تصلب شرائین و نازایی میشود. همچنین این مواد منجر به مشکلات روحی از جمله افسردگی، سستی اراده، میل به خواب زیاد میشود. علیرغم معایب مذکور، این مواد دارای مزایایی از جمله صرفهجویی در زمان و ایجاد فرصتهای شغلی میباشند. پیشگیری و درمان بیماریهای جسمی-روحی انسانها در صورت تغذیه صحیح میسر خواهد شد. با توجه به اهمیت و گستردگی این موضوع در جوامع امروزی، هدف از تحقیق حاضر بررسی انواع فستفودها و بیماریهای ناشی از مصرف آنها در مصرف کنندگان میباشد.در این مطالعه مروری نقلی، با استفاده از کلمات کلیدی فستفود، تغذیه و بیماریها، مطالعاتی مرتبط با آخرین یافتهها و مراجع معتبر علمی دنیا گردآوری شده است. در پایان، مطالب مرتبط فیشبرداری شد. نتیجه نهایی اینکه، علاوه بر جنبههای تغذیهای، لازم است کیفیت فستفودها، تاثیر آنها بر سلامت مصرف کنندگان، و اقدامات پیشگیرانه جهت ایجاد آگاهی و تغییر شیوه مناسب تغذیه، ارائه شود.
soleimanifard M, omid nejad M. Evaluation of Physical and Mental Diseases Resulting from Consumption of Fast Food. Journal of Biosafety 2019; 11 (2) :1-18 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-241-fa.html
سلیمانی منصوره، امیدنژاد محمد. بررسی انواع فست فود و بیماریهای جسمی و روحی حاصل از مصرف آن. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1397; 11 (2) :1-18