استادیار ایمونولوژی، گروه علوم پایه و پاتوبیولوژی، بخش میکروبیولوژی و ایمونولوژی، ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه رازی، ایران
چکیده: (1825 مشاهده)
استفاده از ارگانیسمهای اصلاحشده ژنتیکی، مزایا، خطرات، ایمنی و محدودیتهای آنها موضوع بحثهای علمی، سیاسی و اجتماعی در کشورهای مختلف بویژه توسعهیافته و در حالتوسعه است. یک مسئله مهم در مورد فناوریها محدودیتهای انتقال مفاهیم عمومی دانش است. مصرفکنندگان محصولات تراریخته (GMOs) حق دارند در رابطه با این محصولات اطلاعات جامعی داشته باشند، اما به نظر میرسد که با دیدگاههای متناقض و احساساتگرایی اطلاعات نادرستی به آنها ارائه شده است. مطالعه حاضر با استفاده از یک پرسشنامه توصیفی-همبستگی سطح آگاهی و دانش عمومی دانشآموزان مراکز آموزشیاستان کرمانشاه (1000= (n در دو جنس و رشتههای مختلف تحصیلی نسبت به کاربردهای مختلف GMOs را بررسی کرد. 100% افراد خواهان الزام ایجاد و اجرای قوانین دقیق ملی، بینالمللی، رعایت اخلاق توسط سیاستگذاران و تولیدکنندگان بودند. گروههای مورد مطالعه اطلاعات متفاوتی داشتند و مجموع اطلاعات بهویژه در رابطه با برچسبزنی با 25/65% و تاثیر بالقوه برسلامتی با 18/73% معنیدار بود (P<0.05). همچنین شبکههای اجتماعی با 52% بیشترین منبع اطلاعات افراد بود (P<0.05). مطالعه حاضر بر ضرورت گسترش برنامههای آموزشی- علمی مبتنیبر شواهد بهمنظور افزایش دانش عمومی درباره امکانات، محدودیتها، مزایا و معایب تکنولوژی sGMO تاکید میکند.
pooyanmehr M, mousavi Z. The Survey of General Information About GMOs, an Essential Approach to Biosafety: A Case Study of Students in Kermanshah Educational Centers. Journal of Biosafety 2021; 14 (1) :79-94 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-269-fa.html
پویانمهر مهرداد، موسوی زهرا. بررسی اطلاعات عمومی درباره محصولات تراریخته (GMO)، یک رهیافت ضروری در ایمنی زیستی: مطالعه موردی از دانشآموزان مراکز آموزشی کرمانشاه. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1400; 14 (1) :79-94