استادیار ایمونولوژی،گروه علوم پایه و پاتوبیولوژی، بخش ایمونولوژی و میکروبیولوژی،دانشکده دامپزشکی، دانشگاه رازی، ایران
چکیده: (2136 مشاهده)
زمینه و هدف: شیوع آلرژیهای غذایی در جامعه ایرانی رو به افزایش است. دانش مربوط به واکنشهای خطرناک آلرژیک در توسعه ارتقای سبک زندگی ضروری به نظر میرسد. این مطالعه با هدف ارزیابی دانش عمومی در مورد آلرژیها، بهبود و ارتقاء خودکارآمدی سبک زندگی در دانشجویان مراکز آموزش عالی استان کرمانشاه بهعنوان بخشی از جامعه علمی ایران انجام گرفت. روش کار: دو گروه تمرکز اصلی 1000 =N شامل دانشجویان در هر دو جنس در دو مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در مراکز آموزش عالی استان کرمانشاه بر اساس یک پرسشنامه تطبیقی-توصیفی مدل ISAAC برای شناسایی نکات ضروری دانش آلرژیهای غذایی و بیماریهای مرتبط با آن مورد ارزیابی قرارگرفتند. دادهها در نرمافزار SPSSنسخه 18 بر اساس آزمون تی دوطرفه با سطح معنیداری کمتر از 001/ 0 آنالیز آماری شد. نتایج : سطح اطلاعات بانوان تحصیلات تکمیلی نسبت سایر گروهها و پس از آن مردان نسبت به سایرین با اختلاف معنیداری بالاتر بود (P<0. 01). میانگین میزان آگاهی بر اساس آزمون تی دوطرفه با سطح معنیدار 99 % نشاندهنده اختلاف معنیداری از سطح اطلاعات بالاتر در دانشجویان علومزیستی نسبت به دانشجویان علوم غیرزیستی بود (P<0.001). نتیجهگیری: دانش آلرژی و بیماریهای مرتبط با آن میتواند در کیفیت زندگی مبتلایان به آلرژی و خانوادههای آنها و سلامت جامعه تأثیرگذار باشد، با اینحال نتایج نشان داد اختلاف قابلتوجهی در اطلاعات دانشجویان سایر رشتهها و مقاطع وجود دارد.
pooyanmehr M. Evaluation of Students' General Knowledge about Food Allergies and Related Diseases Based on ISAAC Model as a Health-Based Necessity; a Case Study in Kermanshah, Iran. Journal of Biosafety 2019; 12 (3) :107-124 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-330-fa.html
پویانمهر مهرداد، عزیزپور نادر. ارزیابی آگاهی عمومی دانشجویان درخصوص آلرژیهای غذایی و بیماریهای مرتبط به آن بر اساس مدل ISAAC بهعنوان یک ضرورت سلامت محور؛ مطالعه موردی در کرمانشاه، ایران. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1398; 12 (3) :107-124