[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 14، شماره 4 - ( 12-1400 ) ::
جلد 14 شماره 4 صفحات 68-47 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیرات سمی و مخاطرات مایکوتوکسین‌ها
منصوره مظاهری*
استادیار، هیات علمی گروه پژوهشی سم‌شناسی، پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی، سازمان ملی استاندارد، پژوهشگاه استاندارد، کرج، ایران
چکیده:   (1535 مشاهده)
مایکوتوکسین‌ها متابولیت ثانویه سمی برخی از قارچ‌ها هستند که در زنجیره غذایی انسان و دام وارد می‌شوند و برای سلامت انسان و دام مضر هستند. مایکوتوکسین‌ها با ایجاد تنش اکسیداتیو موجب افزایش غلظت گونه‌های فعال اکسیژن و نیتروژن سلولی نسبت به سطح آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی می‌شوند. این اتفاق باعث آسیب‌رسانی به دی.ان.اِ، افزایش پراکسیداسیون لیپیدها، آسیب پروتئین و مرگ سلول می‌شود. از آنجایی‌که این اجزا، مولکول‌های اساسی در کلیه فرآیندهای متابولیکی هستند، بنابراین سلامت و عملکرد بدن دچار مشکل می‌شود. با توجه به آلودگی ناشی از مایکوتوکسین‌ها در سراسر جهان، اثرات محافظتی برخی از ترکیبات طبیعی به‌دلیل ظرفیت آنتی‌اکسیدانی آنها می‌تواند در کاهش اثرات سمی مایکوتوکسین‌ها موثر باشد. در این مقاله اثرات سمی مایکوتوکسین‌های اصلی، به‌ویژه آفلاتوکسین B1، اکراتوکسین A، زیرالنون، تریکوتسن‌ها، فومونیزین‌ها و پاتولین بررسی می‌شود.
واژه‌های کلیدی: مایکوتوکسین‌ها، ایمنی، رادیکال آزاد، تنش اکسیداتیو، آنتی‌اکسیدان
متن کامل [PDF 1686 kb]   (318 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/11/3 | پذیرش: 1400/12/15 | انتشار: 1401/1/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mazaheri M. Toxic Effects and Risks of Mycotoxins. Journal of Biosafety 2022; 14 (4) :47-68
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-451-fa.html

مظاهری منصوره. تاثیرات سمی و مخاطرات مایکوتوکسین‌ها. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1400; 14 (4) :47-68

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-451-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 4 - ( 12-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645