[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 15، شماره 3 - ( 9-1401 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 36-15 برگشت به فهرست نسخه ها
معرفی کاربرد باکتری‌‌های پروبیوتیک برای حفظ کیفیت فیله آبزیان
مینا سیف زاده*
مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، انزلی، ایران
چکیده:   (925 مشاهده)
ماهی به دلیل رشد سریع میکروب‌های فلور طبیعی یا در اثر آلودگی ثانویه به سرعت فاسد می‌شود. در این راستا نگهدارنده‌های مصنوعی به‌طور گسترده برای افزایش عمر مفید، حفظ کیفیت و ایمنی آن استفاده می‌شوند. با این‌حال، اولویت مصرف‌کننده برای نگهدارنده‌های طبیعی و نگرانی در مورد ایمنی نگهدارنده‌های مصنوعی، صنایع غذایی را به جستجوی نگهدارنده‌های طبیعی واداشته است. نگهداری زیستی ابزاری قدرتمند و طبیعی برای افزایش ماندگاری و ایمنی غذاها با استفاده از میکروارگانیسم‌های طبیعی یا ترکیبات ضد باکتریایی آن‌ها است. در این زمینه، باکتری‌های اسید لاکتیک پتانسیل عمده‌ای را برای کاربرد به‌عنوان نگهدارنده زیستی نشان داده‌اند. اکثر باکتری‌های این گروه ایمن شناخته شده و پروبیوتیک هستند که به‌عنوان مکمل‌های غذایی توسط انسان مصرف می‌شوند. از ویژگی‌های باکتری‌های اسید لاکتیک خواص آنتاگونیستی و بازدارندگی آنها است که تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند رقابت برای مواد مغذی و تولید متابولیت‌های ضد میکروبی از جمله اسیدهای آلی (به‌طور عمده اسید لاکتیک و استیک)، پراکسید هیدروژن و پپتیدهای ضد میکروبی (باکتریوسین) اتفاق میافتد. به نظر میرسد حفظ کیفیت غذاهای دریایی توسط باکتری‌های پروبیوتیک به خواص آنتی‌اکسیدانی آنها نیز مرتبط باشد. این بررسی به جنبههای مختلف مربوط به حفظ کیفیت غذاهای دریایی توسط باکتری‌های اسید لاکتیک می‌پردازد.
واژه‌های کلیدی: باکتری‌های پروبیوتیک، نگهدارند زیستی، فیله آبزیان، نگهدارنده‌های طبیعی
متن کامل [PDF 1816 kb]   (187 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/3/25 | پذیرش: 1401/10/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Research code: 5888


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seifzadeh M. Introducing the Application of Probiotic Bacteria to Maintain the Quality of Aquatic Fillets. Journal of Biosafety 2022; 15 (3) :15-36
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-469-fa.html

سیف زاده مینا. معرفی کاربرد باکتری‌‌های پروبیوتیک برای حفظ کیفیت فیله آبزیان. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1401; 15 (3) :15-36

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-469-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( 9-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645