مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، انزلی، ایران
چکیده: (1694 مشاهده)
ماهی به دلیل رشد سریع میکروبهای فلور طبیعی یا در اثر آلودگی ثانویه به سرعت فاسد میشود. در این راستا نگهدارندههای مصنوعی بهطور گسترده برای افزایش عمر مفید، حفظ کیفیت و ایمنی آن استفاده میشوند. با اینحال، اولویت مصرفکننده برای نگهدارندههای طبیعی و نگرانی در مورد ایمنی نگهدارندههای مصنوعی، صنایع غذایی را به جستجوی نگهدارندههای طبیعی واداشته است. نگهداری زیستی ابزاری قدرتمند و طبیعی برای افزایش ماندگاری و ایمنی غذاها با استفاده از میکروارگانیسمهای طبیعی یا ترکیبات ضد باکتریایی آنها است. در این زمینه، باکتریهای اسید لاکتیک پتانسیل عمدهای را برای کاربرد بهعنوان نگهدارنده زیستی نشان دادهاند. اکثر باکتریهای این گروه ایمن شناخته شده و پروبیوتیک هستند که بهعنوان مکملهای غذایی توسط انسان مصرف میشوند. از ویژگیهای باکتریهای اسید لاکتیک خواص آنتاگونیستی و بازدارندگی آنها است که تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند رقابت برای مواد مغذی و تولید متابولیتهای ضد میکروبی از جمله اسیدهای آلی (بهطور عمده اسید لاکتیک و استیک)، پراکسید هیدروژن و پپتیدهای ضد میکروبی (باکتریوسین) اتفاق میافتد. به نظر میرسد حفظ کیفیت غذاهای دریایی توسط باکتریهای پروبیوتیک به خواص آنتیاکسیدانی آنها نیز مرتبط باشد. این بررسی به جنبههای مختلف مربوط به حفظ کیفیت غذاهای دریایی توسط باکتریهای اسید لاکتیک میپردازد.
Seifzadeh M. Introducing the Application of Probiotic Bacteria to Maintain the Quality of Aquatic Fillets. Journal of Biosafety 2022; 15 (3) :15-36 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-469-fa.html
سیف زاده مینا. معرفی کاربرد باکتریهای پروبیوتیک برای حفظ کیفیت فیله آبزیان. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1401; 15 (3) :15-36