دانشجوی دکتری تخصصی بیماری شناسی گیاهی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
چکیده: (1221 مشاهده)
آگاهی عمومی از اثرات سوء و بلند مدت سموم شیمیایی دفع آفات نباتی منجر به استقبال و کاربرد روشهای کم خطر برای انسان و محیط زیست شده است. در سالهای اخیر، راهکارهای جایگزینی مانند کنترل زیستی بهعنوان رویکردی کم خطر و پایدار برای مدیریت بیماریها و آفات گیاهی مورد توجه قرار گرفته است. تولید عوامل بیوکنترل آفات کشاورزی در هر کشور طبق قوانین و دستورالعملهای سازمانهای کشاورزی، محیط زیست و غذا و دارو در آن کشور انجام شده و حسب قواعد خاص طی مراحل مختلف پس از اخذ مجوز تجاریسازی میشوند. در ایران اجرا و نظارت بر قوانین مربوط به تولید فرآوردههای بیوکنترل در کشاورزی، تحت نظر سازمان حفظ نباتات و همکاری چند سازمان دیگر انجام میشود. در این مقاله، به اختصار مروری بر اهمیت استفاده از عوامل بیوکنترل در کشاورزی و مراحل اخذ مجوز و تولید و چگونگی عرضه آنها به بازارهای داخلی آورده شده است.
ataeisalami T, shahidi G, sadeghi A, darem H. An Overview of the Importance and Path of Commercialization of Agricultural Microbial Biocontrol Products in Iran. Journal of Biosafety 2022; 15 (3) :65-78 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-496-fa.html
عطایی سلامی تکتم، شهیدی بنجار غلامحسین، صادقی اکرم، دارم حسن. مروری بر اهمیت و مسیر تجاری سازی فرآوردههای بیوکنترل میکروبی کشاورزی در ایران. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1401; 15 (3) :65-78