[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 15، شماره 3 - ( 9-1401 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 92-79 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیبات شیمیایی و خواص ضد میکروبی اسانس گیاه Malabaila secacul جمع‌آوری شده از استان فارس
حسین هداوند میرزایی* ، مهدی زارع ، سید محمد حسینی
بخش فیزیولوژی ملکولی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده:   (1122 مشاهده)
اندام هوایی گیاه مذکور در شرایط گل‌دهی کامل در اردیبهشت سال 1392 از اطراف خان زنیان واقع در استان فارس جهت بررسی اجزای متشکله، و اثر ضد میکروبی اسانس گیاه Malabaila secacul جمعآوری شد. نمونه‌‌های گیاهی پس از تمیز شدن به دور از نور خورشید و در سایه، خشک شه و از روش تقطیر با آب جهت اسانس‌گیری استفاده شد. میزان روغن نسبت به وزن خشک گیاه 0/43 درصد وزنی/ وزنی بدست آمد. اسانس حاصل توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف‌سنج جرمی (GC/MS) به‌صورت کمی و کیفی مورد آنالیز قرار گرفت. سپس فعالیت ضدمیکروبی اسانس در برابر شش سویه باکتریایی با روش انتشار روی دیسک مورد آزمایش قرار گرفت. در اسانس این گیاه 23 تـرکیب شناسایی شد که %98/90 از کل اسانس را تشکیل می‌دادنـد. تـرکیبات اصلی اسانس شامل octyl acetat (53/42%) و octanol (33/55%و  limonene (2/24%) و α-pinene (1/37%) بودند. همچنین نتایج نشان داد اسانس گیاه M. secacul اثرات ضد میکروبی قابل ملاحظه‌ای روی سویه‌های Salmonella typhi و Staphylococcous aureus دارد. براساس نتایج حاصل از این تحقیق، اسانس این گیاه می‌تواند جهت استفاده در صنایع غذایی و بهداشتی مدنظر قرار گیرد.  
واژه‌های کلیدی: Malabaila secacul، اسانس روغنی، فعالیت ضد میکروبی، GC/MS
متن کامل [PDF 1406 kb]   (158 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/2/9 | پذیرش: 1402/2/16 | انتشار: 1402/2/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hadavand Mirzaei H, Zare M, Hosseini S M. Evaluation of Chemical Constituents and Antimicrobial Properties of the Essential Oil from Malabaila secacul, Collected from Fars Province. Journal of Biosafety 2022; 15 (3) :79-92
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-499-fa.html

هداوند میرزایی حسین، زارع مهدی، حسینی سید محمد. بررسی ترکیبات شیمیایی و خواص ضد میکروبی اسانس گیاه Malabaila secacul جمع‌آوری شده از استان فارس. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1401; 15 (3) :79-92

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-499-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( 9-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4660