[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 1 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي؛ دوره پنجم؛ شماره اول 1391 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 95-108 برگشت به فهرست نسخه ها
معرفی و کاربرد پروتئین‌های ضد انجماد و نقش آن‌ها با تاکید روی ماهیان
چکیده:   (6428 مشاهده)
دما یک فاکتور مهم برای بقا و زنده‌مانی موجودات است. هنگامی که دما پایین می‌آید موجودات با یک چالش بزرگ روبه رو می‌شوند. موجوداتی که در شرایط اقلیمی با دمای زیر صفر زندگی می‌کنند، سازگارهای مختلفی برای مقابله با سرما دارند. یکی از این سازگاری‌ها توسعه پروتئین‌های خاصی است که پروتئین‌های ضد انجماد (Antifreeze proteins) نامیده می‌شوند و از رشد یخ جلوگیری می‌کنند. پژوهش‌های گسترده‌ای روی پروتئین‌های ضد انجماد در رابطه با ساختار آن‌ها، نحوه برخورد با کریستال‌های یخ و مکانیسم کار آن‌ها صورت گرفته است. پروتئین‌های ضد انجماد پتانسیل بالایی در کاربردهای تجاری دارند، صنعت غذا بخش قابل توجهی است که پروتئین‌های ضد انجماد در آن کاربرد دارد. با استفاده از روش‌ها و پروتکل‌های ترانس‌ژنیک، پروتئین‌های ضد انجماد را می‌توان به درون ماهی، مخمر، میوه‌ها و سبزیجات القا کرد که خصوصیات مفید جدیدی به این موجودات می‌دهد. پروتئین‌های ضد انجماد به ارگانیسم‌های خاص اجازه می‌دهند که در محیط‌های سرد زندگی کنند و بقاء خود را در دمای زیر صفر درجه حفظ کنند آن‌ها با جلوگیری از رشد یخ و کریستاله شدن مجدد در مایعات داخلی از طریق اتصال به سطح یخ عمل می‌کنند. در این مقاله انواع پروتئین‌های ضد انجماد، ساختار و محل تشکیل آن‌ها، نحوه برخورد با کریستال‌های یخ و کاربردهایی که این پروتئین‌های ضد انجماد دارند مورد بررسی قرار گرفته است.
واژه‌های کلیدی: پروتئین‌های ضد انجماد، ماهی، دما، سازگاری
متن کامل [PDF 661 kb]   (2226 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۱/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۳/۱/۱۶
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Introduction and Application of Anti-Freeze Proteins and their Role with an Emphasis on Fish. Journal of Biosafety. 2012; 5 (1) :95-108
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-50-fa.html

معرفی و کاربرد پروتئین‌های ضد انجماد و نقش آن‌ها با تاکید روی ماهیان. فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي. 1391; 5 (1) :95-108

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-50-fa.html



دوره 5، شماره 1 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي؛ دوره پنجم؛ شماره اول 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی-ترویجی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3795