[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 17 سال 1403
شماره 2
شماره 1
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 17، شماره 2 - ( 7-1404 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 50-21 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر وضعیت سلامت غذایی سبزیجات تولید شده در ایران طی سال‌های 1390 تا 1403 از نظر محتوای نیترات
لیلا اصلانی*
دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (18 مشاهده)
سبزیجات مهم‌ترین منبع آلودگی نیترات در رژیم غذایی انسان هستند که باید راهکارهایی برای مقابله با آن ارایه کرد. به این منظور مروری سیستماتیک بر اساس چک‌لیست PRISMA روی داده‌های مربوط به محتوای نیترات سبزیجات در مقالات انتشار یافته طی سال‌های 1390 تا 1403 انجام شد. نتایج نشان داد نیترات موجود در 20/78 درصد سبزیجات برگی، 77/73 درصد سبزیجات ریشه‌ای و پیازی و 89/88 درصد سبزیجات میوه‌ای و گل‌های نابالغ بررسی شده، در محدوده مجاز تعیین شده توسط سازمان ملی استاندارد ایران قرار داشت. در بازده زمانی فوق، از 31 استان ایران، تنها محتوای نیترات سبزیجات تولید شده در مزارع یا گلخانه‌های 9 استان بررسی شده است. در بین 9 استان بررسی شده (اصفهان، تهران، خراسان رضوی، زنجان، سمنان، کردستان، کرمان، کرمانشاه و لرستان) بیشترین درصد نمونه‌های آلوده مربوط به استان لرستان بود. با توجه به اهمیت محتوای نیتروژن بر سلامت مصرف‌ کنندگان و پذیرش محصولات کشاورزی اقداماتی شامل مصرف کود نیتروژن بر اساس آزمون خاک و بافت گیاه، استفاده از کودهای مبتنی بر آمونیاک، کاربرد کودهای با رهایش کنترل شده و کند رها‌شونده، کاربرد محرک‌های زیستی، کاربرد بازدارنده‌های نیتریفیکاسیون، برداشت سبزیجات در زمان و سن فیزیولوژیک مناسب و امثال آن برای کاهش محتوای نیترات سبزیجات به کشاورزان پیشنهاد می‌شود.
واژه‌های کلیدی: آلودگی سبزیجات، آلودگی شیمیایی، ایران، تجمع نیترات
متن کامل [PDF 2489 kb]   (9 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1403/5/23 | پذیرش: 1404/6/29 | انتشار: 1404/9/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

aslani L. Review the Food Safety of Vegetables Produced in Iran from 2011 to 2024 Regarding Nitrate Content. Journal of Biosafety 2025; 17 (2) :21-50
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-552-fa.html

اصلانی لیلا. مروری بر وضعیت سلامت غذایی سبزیجات تولید شده در ایران طی سال‌های 1390 تا 1403 از نظر محتوای نیترات. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1404; 17 (2) :21-50

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-552-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 2 - ( 7-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4732