[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 17 سال 1403
شماره 2
شماره 1
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 16، شماره 4 - ( 12-1402 ) ::
جلد 16 شماره 4 صفحات 116-95 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نگهدارنده‌ها و مواد ضد میکروبی طبیعی: رویکردی نوین برای افزایش ایمنی و ماندگاری مواد غذایی
مریم عبدالهی ، زهرا کسب کاری هیر ، هلن پورمظاهری ، المیرا تیزجنگ ، اکرم صادقی*
بخش بیوتکنولوژی میکروبی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، کرج، ایران
چکیده:   (756 مشاهده)
این مقاله به بررسی جامع نگهدارنده‌های طبیعی و مواد ضد میکروبی می‌پردازد که به‌عنوان جایگزینی مناسب و ایمن برای نگهدارنده‌های شیمیایی در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی، دارویی،آرایشی بهداشتی پیشنهاد شده‌اند. افزایش نگرانی‌ها در مورد اثرات منفی نگهدارنده‌های شیمیایی بر سلامت انسان و محیط زیست، توجه محققان را به سمت استفاده از مواد طبیعی مانند عصاره‌های گیاهی، اسیدهای آلی، پلی‌فنول‌ها، پروبیوتیک‌ها، پروپولیس (بره موم) و آنزیم‌های ضد میکروبی معطوف کرده است. این مواد علاوه‌بر اینکه خواص نگهدارندگی دارند، دارای ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی نیز هستند که به حفظ کیفیت، ایمنی و افزایش ماندگاری محصولات کمک می‌کنند. مطالعه انجام‌شده نشان می‌دهد که این نگهدارنده‌های طبیعی، نه تنها می‌توانند در مقابله با رشد میکروب‌ها و فساد مواد غذایی مؤثر باشند، بلکه می‌توانند ارزش تغذیه‌ای محصولات را نیز حفظ کنند. در عین حال، چالش‌هایی همچون پایداری این مواد در شرایط مختلف، تأثیر متقابل با سایر ترکیبات موجود در فرمولاسیون محصولات، و هزینه‌های تولید بالا از جمله موانعی هستند که باید در آینده مورد بررسی قرار گرفته و بر طرف شوند. این مقاله بر اهمیت انجام پژوهش‌های بیشتر در این زمینه برای بهبود عملکرد این ترکیبات و تسهیل پذیرش آن‌ها در صنایع تأکید می‌کند. نگهدارنده‌های طبیعی با توجه به خواص چندمنظوره خود، پتانسیل بالایی در جایگزینی نگهدارنده‌های شیمیایی دارند، اما موفقیت نهایی آن‌ها به توسعه بیشتر در زمینه‌های فرمولاسیون، کارایی صنعتی و هزینه‌های اقتصادی بستگی دارد. این پژوهش به‌طور کلی نشان می‌دهد که نگهدارنده‌های طبیعی می‌توانند نقشی کلیدی در ارتقای سلامت عمومی و پایداری محصولات ایفا کنند و به سوی استفاده گسترده‌تر در صنایع گوناگون هدایت شوند.
واژه‌های کلیدی: نگهدارنده‌های طبیعی، مواد ضد میکروبی، ماندگاری مواد غذایی
متن کامل [PDF 1534 kb]   (203 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/6/11 | پذیرش: 1403/7/15 | انتشار: 1403/7/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdollahi M, Kasabkarihir Z, Pourmzaheri H, Tizjang E, Sadeghi A. Review of Natural Preservatives and Antimicrobials: A Novel Approach to Increasing Food Safety and Shelf Life. Journal of Biosafety 2024; 16 (4) :95-116
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-555-fa.html

عبدالهی مریم، کسب کاری هیر زهرا، پورمظاهری هلن، تیزجنگ المیرا، صادقی اکرم. بررسی نگهدارنده‌ها و مواد ضد میکروبی طبیعی: رویکردی نوین برای افزایش ایمنی و ماندگاری مواد غذایی. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1402; 16 (4) :95-116

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-555-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 4 - ( 12-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4710