[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 17 سال 1403
شماره 2
شماره 1
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 17، شماره 2 - ( 6-1403 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 132-111 برگشت به فهرست نسخه ها
استراتژی‌های کاهش اثرگذاری قارچ فوزاریوم بر دانه گندم
معصومه خادمی* ، عباس عابدفر
دانشگاه گیلان
چکیده:   (5 مشاهده)
بیماری فوزاریوم سنبله گندم یکی از ‌مهم‌ترین ‌بیماری‌های قارچی گندم در سراسر جهان است. اگرچه اغلب گونهی Fusarium graminearum به عنوان عامل اصلی این بیماری شناخته می‌شود، اما گونه‌های مختلف فوزاریوم نظیر Fusarium culmorum وFusarium avenaceum در این بیماری دخیل هستند. گونه‌های عامل این بیماری مایکوتوکسین‌هایی مانند دئوکسی نیوالنول (DON) و زئارالنون (ZEA) تولید می‌کنند که باعث کاهش کیفیت و عملکرد محصول و همچنین خطرات سلامتی برای انسان و حیوان می‌شوند. این بیماری سالانه میلیاردها دلار خسارت به تولید گندم دنیا وارد می‌کند. استفاده از روش‌های مختلف برای محدود کردن توسعهی بیماری  فوزاریوم سنبله گندم و آلودگی دانه به مایکوتوکسین‌ها عنصری مهم در کشاورزی پایدار و تولید غذای ایمن است. این مقاله به بررسی گونه‌های فوزاریوم دخیل در بیماری فوزاریوم سنبله گندم و روش‌های مختلف مدیریت این بیماری و مایکوتوکسین‌های تولید شده می‌پردازد. استراتژی‌های اعمال شده شامل اقدامات زراعی، اصلاح نژاد، روش‌های شیمیایی، کنترل بیولوژیک که قبل از برداشت اعمال می‌شوند و استراتژی‌های پس از برداشت شامل روش‌های فیزیکی، بیولوژیک، شیمیایی و سنجش از دور برای پایش و فنوتیپینگ بیماری فوزاریوم سنبله که قبل و بعد از برداشت مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌باشند و بر اهمیت هر یک از این روش‌ها بر افزایش اثر بخشی مدیریت این بیماری تأکید می‌شود.
واژه‌های کلیدی: دئوکسی نیوالنول (DON)، زئارالنون (ZEA)، فوزاریوم سنبله گندم (FHB)، قارچ فوزاریوم، مایکوتوکسین
متن کامل [PDF 983 kb]   (3 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1403/9/19 | پذیرش: 1404/10/6 | انتشار: 1404/10/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khademi M, Abedfar A. Strategies to Reduce the Impact of Fusarium Fungus on Wheat Grains. Journal of Biosafety 2024; 17 (2) :111-132
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-569-fa.html

خادمی معصومه، عابدفر عباس. استراتژی‌های کاهش اثرگذاری قارچ فوزاریوم بر دانه گندم. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1403; 17 (2) :111-132

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-569-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 2 - ( 6-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4732