[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 7، شماره 1 - ( 5-1393 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 70-53 برگشت به فهرست نسخه ها
بیوترانسفورماسیون و کاربردهای آن در صنایع غذایی
راحیل رضایی* ، مرتضی خمیری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (3848 مشاهده)
طی سالیان دراز، میکروارگانیسم­ها نقش مهمی در اقتصاد و بهداشت جوامع داشته­ و در تولید مواد غذایی و نوشیدنی‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته­اند. با گذشت زمان مشخص شد که میکروارگانیسم­ها از طریق واکنش‌های شیمیایی مشخص و با کمک آنزیم­های خود می­توانند تغییراتی ویژه در برخی از ترکیبات بوجود آورند که این فرآیند "بیوترانسفورماسیون" یا "دگرگونی زیستی" نامیده می شود. بیوترانسفورماسیون با استفاده از بیوکاتالیست‌ها انجام می­شود که ممکن است سلول کامل میکروارگانیسم یا آنزیم استخراج شده از آن باشد. از جمله مزیت­های استفاده از میکروارگانیسم­ها بعنوان بیوکاتالیست در این فرآیندها، می­توان به خلوص بالای محصول تولیدی، حداقل واکنش­های جانبی و شرایط متعادل فرایند اشاره کرد که سبب برتری نسبی آن نسبت به انواع فرآیندهای سنتزی شیمیایی می­شود. از بیوترانسفورماسیون در موارد مختلفی از جمله تولید ترکیبات طبیعی مانند طعم دهنده­ها، سمیت­زدایی از ترکیبات سمی مانند آفلاتوکسین و یا تبدیل ترکیبات به اشکال فعال بیولوژیکی آن­ها استفاده می­شود. از کاربردهای عمده بیوترانسفورماسیون، تولید بیوتکنولوژیکی محصولاتی است که عمدتا به روش­های شیمیایی سنتز می­شوند. تولید این محصولات از طرق بیوتکنولوژیکی می­تواند پاسخی مناسب به تقاضای مصرف کنندگان در ارتباط با مصرف محصولات طبیعی و قدم برداشتن به سمت "فرآیندهای سبز" باشد.
واژه‌های کلیدی: میگروارگانیسم، بیوترانسفورماسیون، تجزیه زیستی، بیوکاتالیست ها
متن کامل [PDF 812 kb]   (3456 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/3/4 | پذیرش: 1397/11/19 | انتشار: 1397/11/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaei R, Khomeiri M. Biotransformation and its applications in food science. Journal of Biosafety 2014; 7 (1) :53-70
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-62-fa.html

رضایی راحیل، خمیری مرتضی. بیوترانسفورماسیون و کاربردهای آن در صنایع غذایی. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1393; 7 (1) :53-70

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-62-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 1 - ( 5-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645