فرآوری و نگهداری مواد غذایی با هدف افزایش کیفیت، ماندگاری و ایمنی مواد غذایی انجام میشود. سموم ایجاد شده در نتیجه فرآوری مواد غذایی ترکیباتی هستند که اثرهای نامطلوبی بر سلامتی و ساختار فیزیولوژیکی انسان دارند. برخی از مهمترین سمومی که در اثر فرآوریهای حرارتی مواد غذایی به وجود میآیند شامل اکریل آمید، آکرولئین، آمینهای آروماتیک هتروسیکلیک، فوران، هیدروکسی متیل فورفورال، کلروپروپانلها و استرهای اسید چرب آنها (کلرواسترها)، هیدروکربنهای پلیآروماتیک، آمینهای بیوژنیک، N– نیتروزها و بنزن هستند. بستهبندی مواد غذایی از دیگر فرآیندهایی است که سبب آلوده شدن مواد غذایی از طریق نشت مونومرها، کاتالیزورها و سایر ترکیبها به داخل ماده غذایی میشود. بیس فنلآ، فتالات، آنتیموان، سرب، آلکیل فنلها و ترکیبهای برومینه ضد آتش از جمله مهمترین سموم بسته بندی مواد غذایی هستند که در این مقاله به آنها اشاره شده است.