گروه علوم پایه و پاتوبیولوژی، بخش میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه رازی
چکیده: (330 مشاهده)
دانش و آگاهی مربوط به خطرات ابتلا به بیماریهای ناشی از غذاهای آلوده در توسعه ارتقاء سبک زندگی ضروری است. دانشآموزان بخش مهمی از جمعیت سالم کشور هستند. این مطالعه با هدف ارزیابی دانش عمومی درمورد بهداشت و ایمنی مواد غذایی و بهبود و ارتقاء خودکارآمدی سبک زندگی دانشآموزان مراکز آموزشی استان کرمانشاه بهعنوان بخشی از جامعه هدف ایران انجام شد. با استفاده از پرسشنامهای توصیفی- تحلیلی سوالاتی در سه بخش برای سنجش سطح آگاهی، نگرش و عملکرد دانشآموزان مراکز آموزشی کرمانشاه در دو جنس و رشتههای تحصیلی متفاوت (400=N)، درمورد بهداشت و ایمنی مواد غذایی بهعنوان یک رهیافت ضروری ایمنی زیستی بررسی شد. سطح اطلاعات دانشآموزان رشتههای علوم زیستی بهترتیب با 76/6%، 83/9% و 80/3% نسبت به علوم غیرزیستی با 58/25%، 74/4% و 76/25% و در زنان با 71/1%، 82/8% و 80/6% در مقایسه با مردان با 63/85%، 75/5% و 75/95% در میزان آگاهی، نگرش و عملکرد بهترتیب اختلاف معنیداری داشت (P<0/05). بنابراین برگزاری کارگاههای آموزشی و تعیین واحدهای درسی در این زمینه میتواند مفید باشد.
Pooyanmehr M, Malekian S. The Survey of Knowledge, Attitude and Practice of people About Food Health and Safety, an Essential Approach to Biosafety: A Case Study of Students in Kermanshah Educational Centers. Journal of Biosafety 2022; 15 (1) :33-50 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-457-fa.html
پویانمهر مهرداد، ملکیان صبا. بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد افراد در باره بهداشت و ایمنی مواد غذایی،یک رهیافت ضروری در ایمنی زیستی: مطالعه موردی از دانش آموزان مراکز آموزشی کرمانشاه. فصلنامه علمي ايمني زيستي 1401; 15 (1) :50-33