[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 15، شماره 1 - ( 3-1401 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 120-97 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد ماکرو و میکروجلبک‌ها و ترکیبات زیست‌فعال و فیتوشیمیایی آنها در صنعت غذا برای تهیۀ غذاهای فراسودمند
ندا فلاح، بهزاد محمدی*، سجاد پیرسا
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، موسسه آموزش عالی آفاق، ارومیه، آذربایجان غربی، ایران
چکیده:   (302 مشاهده)
به دلیل پیشرفت جمعیت و مدرنیته شدن سبک زندگی، مصرف مواد غذایی پرکالری رایج شده که سبب مشکلاتی از قبیل چاقی، بیماری‌های قلبی و دیابت می‌شود. در این شرایط لزوم توجه به نیاز به غذاهای فراسودمند حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و PUFA بیش از پیش ضروری به‌نظر می‌رسد. جلبک‌ها منابع مهمی از ترکیبات فیتوشیمیایی با خواص آنتی‌اکسیدانی هستند که در صنایع غذایی به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم نقش دارند. بسیاری از ترکیبات مانند کاروتنوئیدها، فیکوبیلین‌ها، اسیدهای چرب غیراشباع، پلی‌ساکاریدها، ویتامین‌ها و مولکول‌های فعال زیستی که برای استفاده در سلامت انسان مهم هستند، در جلبک‌ها شناسایی شده است. اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیرۀ ایکوزاپنتانوییک اسید و دوکوزاهگزانوییک اسید، برای متابولیسم بدن انسان بسیار مهم هستند. جلبک‌های کلروفیت و بریوفیت برای استخراج این اسیدهای چرب ضروری مورد استفاده قرار می‌گیرند. ماکرو و میکروجلبک‌ها منابع ژنتیکی و تنوع زیستی وسیعی دارند که اهمیت آنها را افزایش می‌دهد و به دلیل ارزش غذایی بالا، داشتن مواد معدنی و کمیاب، پروتئین بالا و اسیدهای چرب غیراشباع در تغذیۀ انسان، دام و آبزیان مورد استفاده قرار گرفته‌اند. از این رو، در مطالعۀ حاضر، خواص، پتانسیل و کاربرد جلبک‌ها برای تهیۀ مواد غذایی فراسودمند بحث شده است.
واژه‌های کلیدی: جلبک‌های خوراکی، ماکرو و میکروجلبک‌ها، ترکیبات فیتوشیمیایی، کاروتنوئید، غذاهای فراسومند.
متن کامل [PDF 2060 kb]   (52 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/2/11 | پذیرش: 1401/8/17 | انتشار: 1401/11/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

fallah N, mohammadi B, pirsa S. The Use of Macro and Microalgae and Their Bioactive and Phytochemical Compounds in the Food Industry to Prepare Perishable Foods. Journal of Biosafety 2022; 15 (1) :97-120
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-464-fa.html

فلاح ندا، محمدی بهزاد، پیرسا سجاد. کاربرد ماکرو و میکروجلبک‌ها و ترکیبات زیست‌فعال و فیتوشیمیایی آنها در صنعت غذا برای تهیۀ غذاهای فراسودمند. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي 1401; 15 (1) :120-97

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-464-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( 3-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4549