:: دوره 13، شماره 2 - ( 6-1399 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 30-17 برگشت به فهرست نسخه ها
ایمنی، امنیت و پایداری غذایی در عصر همه‌گیری کرونا (کووید-19)
دنیا دزفولی ، محمد جوکی*
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
چکیده:   (2663 مشاهده)
از آنجایی‌که عفونت ویروس جدید کرونا (کووید-19) گسترش یافته و بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO) به‌صورت همه‌گیر درآمده، جوامع انسانی را با ارقام و آمارها درگیر کرده است. چند مورد جدید؟ چند کشور؟ آیا منحنی ابتلا در حال رشد است؟ میزان مرگ و میر چقدر است؟ در حالی‌که هنوز گستردگی ابعاد این بیماری نامشخص است، تأثیر اقتصادی شیوع ویروس نیز نگرانی بزرگی ایجاد می‌کند. تأثیر ویروس بر زنجیره تأمین مواد غذایی نیز قابل توجه است. آیا ما در معرض کمبود مواد غذایی یا جهش قیمت خواهیم بود؟ چگونه می‌توان این تأثیرات را به حداقل رساند؟ آیا اجتناب از انحصارگرایی، نظارت بر قیمت‌ها و حمایت از قشر آسیب‌پذیر از طریق شبکه‌های تأمین اجتماعی می‌تواند تأثیر شیوع این ویروس را محدود کند؟ نقش ایمنی غذایی بر جلوگیری از انتشار ویروس و اثرات آن بر امنیت غذایی چیست؟ آیا افزایش آگاهی در مورد ایمنی مواد غذایی و تبعیت از مقررات بهداشتی، از جمله حقوق، نقش‌ها و مسئولیت‌های کارگران، اطمینان از عدم انتقال ویروس توسط افراد در امتداد زنجیره تأمین مواد غذایی می‌تواند در پایان دادن به این بیماری و تاثیرات عمیق آن بر امنیت غذایی موثر باشد؟
واژه‌های کلیدی: امنیت غذایی، ایمنی و پایداری، غذا، کرونا، سلامت عمومی
متن کامل [PDF 1016 kb]   (781 دریافت)    
موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/6/1 | پذیرش: 1399/6/30 | انتشار: 1399/6/30


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 2 - ( 6-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها