بخش فیزیولوژی ملکولی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده: (1635 مشاهده)
اندام هوایی گیاه مذکور در شرایط گلدهی کامل در اردیبهشت سال 1392 از اطراف خان زنیان واقع در استان فارس جهت بررسی اجزای متشکله، و اثر ضد میکروبی اسانس گیاه Malabaila secacul جمعآوری شد. نمونههای گیاهی پس از تمیز شدن به دور از نور خورشید و در سایه، خشک شه و از روش تقطیر با آب جهت اسانسگیری استفاده شد. میزان روغن نسبت به وزن خشک گیاه 0/43 درصد وزنی/ وزنی بدست آمد. اسانس حاصل توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی (GC/MS) بهصورت کمی و کیفی مورد آنالیز قرار گرفت. سپس فعالیت ضدمیکروبی اسانس در برابر شش سویه باکتریایی با روش انتشار روی دیسک مورد آزمایش قرار گرفت. در اسانس این گیاه 23 تـرکیب شناسایی شد که %98/90 از کل اسانس را تشکیل میدادنـد. تـرکیبات اصلی اسانس شامل octyl acetat (53/42%)و octanol (33/55%) و limonene (2/24%) وα-pinene (1/37%) بودند. همچنین نتایج نشان داد اسانس گیاه M. secacul اثرات ضد میکروبی قابل ملاحظهای روی سویههای Salmonella typhi و Staphylococcous aureus دارد. براساس نتایج حاصل از این تحقیق، اسانس این گیاه میتواند جهت استفاده در صنایع غذایی و بهداشتی مدنظر قرار گیرد.
Hadavand Mirzaei H, Zare M, Hosseini S M. Evaluation of Chemical Constituents and Antimicrobial Properties of the Essential Oil from Malabaila secacul, Collected from Fars Province. Journal of Biosafety 2022; 15 (3) :79-92 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-499-fa.html
هداوند میرزایی حسین، زارع مهدی، حسینی سید محمد. بررسی ترکیبات شیمیایی و خواص ضد میکروبی اسانس گیاه Malabaila secacul جمعآوری شده از استان فارس. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1401; 15 (3) :79-92